Gå til sidens hovedinnhold

Butikk for brukte møbler i Leirfjord

Artikkelen er over 14 år gammel

Lysam åpner 12. april bruktbutikk i andre etasje av bedriftens lokaler i Leirfjord. – Nå gjenstår det bare at folk kommer med varer, sier presseansvarlig Jon Almbakk.

Lysam har i lengre tid hatt planer om å åpne en egen avdeling for brukte møbler og andre gjenstander.

– Det har dessverre tatt litt tid før vi har fått satt planene ut i livet, fordi vi ikke hadde egnede lokaler. Men nå har vi lagt nytt gulv og kledd veggene i andre etasje av lokalene våre her i Leirfjord, så nå håper vi å være i gang om ikke alt for lenge. Tanken bak ideen er rett og slett terapi. – Vi ønsker å få folk tilbake til arbeidslivet. Her skal de få anledning til å omgås andre mennesker i et sosialt miljø, smiler han.

Speil fra 1820

Almbakk tror at en slik bruktbutikk vil bli populær. – Jeg tror de aller fleste vil ta turen innom. Vi har allerede hatt flere telefoner og besøk, og selv om vi ikke har åpnet ennå, så har vi solgt en del gjenstander, forteller han. For møbler og krimskrams har butikken allerede fått en del av. – Vi har både seksjoner, tv-er, sofaer, senger, kopper og kar. Vi har til og med et speil fra 1820, så her er det litt for alle og enhver, smiler han.

Ønsker mer møbler

Likevel ønsker han mer. – Vi vil at folk tar kontakt med oss, slik at vi kan komme og hente det de eventuelt måtte ønske å gi bort. Vi betaler også for gjenstander, men det sier seg selv at vi dessverre ikke kan betale hva som helst, sier han. Han synes ikke at folk skal være for beskjedne med det de har i kjellere og garasjer. – Det som du selv synes er skrot, kan være en skatt for andre, smiler han.