Brudeferd i Hommelstø

Artikkelen er over 17 år gammel

Skuespillerparet Iren Reppen og Hallvard Holmen giftet seg lørdag i Nøstvik kirke i Hommelstø.

DEL
Brudgom Hallvard Holmen fra Mosjøen kunne endelig gi Iren Reppen sitt ja på lørdag. I en fullsatt Nøstvik kirke, ordnet av revygjengen fra Velfjordrevyen, lovet de to hverandre evig troskap foran venner og familie.

Hallvar Holmen trippet rundt på kirketrappa før det ble tid for å entre kirken. Like etter at kirkeklokkene hadde varslet at noe stort skulle skje, kom bruden så presist som sveitsisk urverk.

En alldeles henrivende Iren Reppen strålte av lykke der hun gikk inn i kirka for endelig å kunne ta imot sin Hallvard.

Det var allerede fra start av klart at dette ikke kom til å bli et vanlig A4-bryllup. Til tonene av musikken fra filmen «2001 - En romodyssé» entret den vakre Reppen kirka.

Vel inne i seansen ble det også spilt musikk av venner, som bidro med blant annet en nydelig versjon av «Nordlandsvisa» av Halvdan Sivertsen. Salmene som ble sunger var Helligt vorde dit Navn og Guds Godhet. Forrettende prest var Gunnar Semb Kristiansen.


Sterkt vennskap
En av grunnen til at paret valgte den gamle kirka i Velfjord som sted for den store dagen er at begge to har slekt i Velfjord. Men det har også mye å si at bruden Iren Reppen har vært instruktør for Velfjordrevyen ved flere anledninger.

Dette har ført til et nært vennskap og lørdag kunne de omlag 60 i Velfjordrevyen gi en tjeneste tilbake. De sto arrangementet i sin helhet. De hadde pyntet en nydelig kirke og var kokker og servitører på festen etter selve vielsen.

Tok sjøveien
Det lå to staselige fembøringer ved kaia i Hommelstø sentrum. Disse to båtene skulle frakte brudefølget til Homla forsamlingslokale hvor festen sto.

Med hest og kjerre kom brudeparet til bygda fra kirka, til applaus fra oppmøtende lokalbefolkning. Dernest gikk turen den gamle sjøveien til Homla, via Holmen, slik man reiste til forsamlingslokalet før i tiden.


Artikkeltags