Brønnbåt på grunn

PÅ GRUNN: Brønnbåten Havtrans til selskpaet Havtrans AS i Herøy gikk søndag ved 15.00-tida på grunn ved Sørøyholmen øst for Austbø. Ingen kom til skade og båten ble trukket av grunnen i natt ved 03.00-tida. (Foto: Charles Moursund)

PÅ GRUNN: Brønnbåten Havtrans til selskpaet Havtrans AS i Herøy gikk søndag ved 15.00-tida på grunn ved Sørøyholmen øst for Austbø. Ingen kom til skade og båten ble trukket av grunnen i natt ved 03.00-tida. (Foto: Charles Moursund) Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Brønnbåten Havtrans til selskapet Havtrans AS i Herøy ble i natt ved 03.00-tida trukket av grunnen etter at båten gikk på en sandbanke ved Austbø søndag

DEL

Det var ved 15.00-tida søndag at brønnbåten Havtrans til selskapet Havtrans AS i Herøy gikk på grunn ved Sørøyholmen øst for Ausbø. Det var fire mann om bord i båten, og den ble stående fast på en sandbanke. Ingen av dem som var om bord kom til skade. Det er foreløpig uklart om båten ble påført skader. Den skal settes opp på slip i dag for nærmere undersøkelse.

Ved 03.00-tida natt til mandag ble båten trukket av grunn ved hjelp av taubåtene Tambur og Boa Sea. Det var da flo sjø, og bergingen gikk ifølge selskapet uten problemer.

Hovedredningssentralen for Nord-Norge (HRS) ble ikke varslet om uhellet hverken av mannskapet eller selskapet. På eget initiativ undersøkte HRS saken da de ble kjent med den. Via Kystverkets trafikksentral i Vardø ble båten kontaktet med tilbakemelding om at alt sto bra til og at mannskapet hadde kontroll på situasjonen.

– Båten vil satt opp på slip i dag og undersøkt nærmere. Den var tom da den gikk på grunn. Hva årsaken er vet vi foreløpig ikke, sier skipper Øystein Grunnan i Havtrans AS.

Artikkeltags