Blir blågrønne parhester

BEHOLDER ORDFØRERKJEDET: Kjell Trælnes får fortsette som ordfører i fire nye år etter at Sp valgte å samarbeide med Høyre. (Foto: Hildegunn Nielsen Tjøsvoll)

BEHOLDER ORDFØRERKJEDET: Kjell Trælnes får fortsette som ordfører i fire nye år etter at Sp valgte å samarbeide med Høyre. (Foto: Hildegunn Nielsen Tjøsvoll)

Artikkelen er over 6 år gammel

Medlemmene i Sp har bestemt seg for hvem som skal styre Brønnøy de neste fire årene. Det blir Kjell Trælnes (Sp) og Paul Birger Torgnes (H).

DEL

På overtid mandag kveld ble det endelig klart at Sp går for blågrønt samarbeid. Men veien dit har vært kronglete.

Før mandagens medlemsmøte lå det to avtaler på bordet - den de har signert med Ap, og aksepten de fikk fra Brønnøy Høyres Paul Birger Torgnes om at Sp skulle få ordføreren.

Nestleder i Sp, Trond Horn, forteller seint mandag kveld at et stort flertall gikk for å bryte avtalen med Ap, og heller gå for samarbeid med Høyre.

- At vi får beholde ordføreren er vi veldig, veldig fornøyd med, og vi er helt overbevist om at det vil være det beste for kommunen, sier Horn. Samtidig tar partiet selvkritikk for protokollføring, spesielt fra medlemsmøtet sist torsdag, som kunne føre til misforståelser. Horn mener avtalen de til slutt har fått med Høyre er på linje med den de hadde forhandlet fram med Ap, og valget var derfor enkelt. Det innebærer at Kjell Trælnes får fortsette som ordfører i fire nye år, mens Paul Birger Torgnes blir varaordfører.

- Helt siden nominasjonen har vi vært klare på at vi søker etter ordføreren gjennom Kjell, sier Horn og viser til flere saker partiet mener det er viktig Trælnes med sin erfaring jobber videre med som kulturhus, Horn Gass, småkraftverk og samhandlingsreformen. Og nestlederen legger til at partiet fortsatt har full tillit til lederen.

- Vi har absolutt tillit til lederen vår, han har gjort en god jobb for partiet i 20 år, og det var et veldig forsonende møte, sier Trond Horn. Nå skal tre representanter fra Sps kommunestyregruppe - Kjell Trælnes, Irene Hanssen og Eilert Horn - sluttføre det som står igjen av forhandlingene med fordeling av posisjoner i formannskap og driftsstyrer før avtalen med Høyre signeres.

Onsdag konstitueres det nye kommunestyret i Brønnøy.

Artikkeltags