Blant duftende nytteplanter

TRAVELT: Ingunn Grønmo, Sandnessjøen og Marit Vatshaug fra Hattfjelldal skynder seg videre til neste post med smaksprøver fra marken grøde. (Foto Louise Fontain)

TRAVELT: Ingunn Grønmo, Sandnessjøen og Marit Vatshaug fra Hattfjelldal skynder seg videre til neste post med smaksprøver fra marken grøde. (Foto Louise Fontain)

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Gryteselv fjellgård i Hattfjelldal tok tirsdag imot god´veko deltakere som duftet og smakte seg gjennom ulike urter i skog og mark.

DEL

Cirka 20 nysgjerrige barn og voksne deltok i et intensivt og kort urtekurs, med etterfølgende lunsj på gårdstunet til ekteparet Rina van Nuland og Jan van Opzeeland på den økologiske fjellgården.

– Jeg har laget en sti til dere gjennom skogkant og mark med informasjon og spørsmål om de planter og urter, som akkurat nå er i blomst. Plantene er kjent for de fleste og finnes naturlig over hele Helgeland.

Med dette sendte kokk og produsent Rina Nuland alle ut på en nyttig og interessant vandring mellom åtte duft- og smaksopplevelser. Kjennskapen om de ulike bruksområdene var stor blant deltakerne som diskuterte og delte informasjon om bruk av plantedelene i naturmedisin og i kjøkkenet. To heldige vinnere av kunnskapstesten fikk lunsjen gratis.

Foruten den spennende vandringen i plantenes verden fikk de besøkende oppleve kulturelle innsalg som tradisjonell toradermusikk og diktopplesning på gardstunet. Gea Johanne Prytz fra Skarmodalen spilte svingende valser; mens Solveig Jacobsen fra Hattfjelldal leste dikt av Rolf Jacobsen.

Med god mat og et imøtekommende vertskap fikk alle et lite gløtt inn i "den lille bondens verden" og en god følelse av å – om ikke å høre gresset gro – en liflig smak av velvære.

Artikkeltags