Ber om Israel-boikott

Artikkelen er over 7 år gammel

Nordland fylke bør boikotte Israel, mener Ingeborg Steinholt (Rødt) fra Sandnessjøen.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Fylkestingsrepresentant for Rødt Nordland, Ingeborg Steinholt (bildet), foreslår i en interpellasjon til fylkestinget å innføre boikott av israelske varer, samt personer og miljøer som støtter okkupasjonen. Steinholt besøkte selv Palestina i mars i fjor, og mener Israels stadige brudd på internasjonal lovgivning gjør boikott og andre sanksjoner nødvendig.

– Israel blir gjerne omtalt som Midtøstens eneste demokrati. Men et land som konsekvent bryter internasjonal lov, bygger murer og flytter egne grenser på bekostning av et annet folk kan ikke kalles et demokrati.

Bordingen av solidaritetsflåten Freedom Flotilla er bare toppen av isfjellet, sier Ingeborg Steinholt.

– Rødt ønsker at fylkeskommunens etater, bedrifter og virksomheter ikke skal kjøpe produkter som er produsert i Israel. Vi ønsker også at fylket skal forplikte seg til å avstå fra kontakt med israelske politikere som støtter okkupasjonen og blokaden av Gaza.

– Også Palestinerne selv ber om boikott. Over 170 palestinske organisasjoner har sluttet seg til kravet om boikott, tilbaketrekking av investeringer og sanksjoner mot Israel. I Rødt tror vi at boikott vil være den mest effektive måten å øve press mot Israel og tvinge landet til å respektere internasjonal lov og endre sin politikk overfor palestinerne, avslutter Steinholt.

Les også: Flertall for boikott av Israel

Artikkeltags