Badeland-pris i løpet av måneden

PRISEN SNART KLAR:  I løpet av september blir det klart hva Sandnessjøen bad- og kulturhus vil koste. (Animasjon: Alstahaug kommune)

PRISEN SNART KLAR: I løpet av september blir det klart hva Sandnessjøen bad- og kulturhus vil koste. (Animasjon: Alstahaug kommune)

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

I løpet av september blir det klart hva Sandnessjøen bad- og kulturhus vil koste.

DEL

Torsdag håper prosjektleder Arve Berg å ha en viss oversikt over hovedentreprisen på bygget, men først i slutten av måneden har kommunen fått inn anbud på underentrepriser og kan begynne å summere hva prosjektet vil koste.

Det er så langt kalkulert til 260 millioner kroner.

- 25. september får vi inn anbud på elektroarbeidene, og da håper jeg at vi skal fått en så god oversikt at vi kan gå til politikerne med en pris på prosjektet, sier Berg.

Det er kommet inn tre anbud på hovedentreprisen for kulturhuset og badeland. Rødsand Bygg på Averøy, GL Bygg på Overhalla og Bolt Construction AS er med i konkurransen, uten at Berg vil si noe om prisen på anbudene og hvem av dem som er billigst.

- Kalkylene vi har laget så langt har ikke vært noen nøyaktig vitenskap. Det er nok av kulturhus-prosjekter som er blitt langt dyrere enn antatt. Trenden er ofte at man begynner for lavt med kalkylene. Treffer vi med inntil 10 prosents avvik skal vi være faglig godt fornøyd, sier Berg.

Det betyr at prisen kan nærme seg 300 millioner kroner uten at Alstahaug-politikerne bør bli overrasket.

Men Berg regner med at prosessen vil gå raskere jo nærmere utgangspunktet den endelige prisen ligger.

Drømmen til Alstahaug-politikerne - som nå er noenlunde enstemmig enige om at de skal ha kulturhus og badeland i sentrum av Sandnessjøen - er at prosjektet skal stå ferdig når Tovenveien åpner i 2014.

Artikkeltags