Gå til sidens hovedinnhold

Avskjedsfest for sjefen

Artikkelen er over 8 år gammel

600 ansatte tok personlig avskjed.

Erik Fossum har vært ansatt ved Brønnøysundregistrene siden 1988 og de siste 18 årene har han vært øverste direktør ved den statlige etaten. Gjennom flere dager har Brønnøysundregistrene gjennom ulike arrangement vist at de setter stor pris på sjefen sin. Fredag møtte alle de nesten 600 ansatte puljevis opp i kantina i Havnegata gjennom hele arbeidsdagen for å spise kake og ta farvel med sjefen som blir pensjonist fra mandag morgen.

Takketaler

Brønnøysundregistrenes eget sangkor var et selvsagt musikalsk innslag denne dagen. En vakker framføring av “Bruremarsj fra Løddingen” av Halvdan Sivertsen fikk sjefen rørt for første gang denne formiddagen. For med mange gode ord var det vanskelig å ikke bli følelsesmessig berørt.

Ekspedisjonssjef Morten Berg i næringspolitisk avdeling i Nærings- og handelsdepartementet var en av flere talere som ville gi sin hyllest til Fossum.

– Departementet takker deg for stor innsats som leder av Brønnøysundregistrene og det står det stor, stor respekt av. Hva Brønnøysundregistrene har gjort kunne vi snakket lenge om, sa Berg og viste til at det siden starten har vært nær en dobling i antall registre, budsjettramme og antall ansatte.

Berg kom også inn på etableringen av Altinn og bråket rundt løsningen.

– Altinn betrakter departementet som en stor suksess, sa Berg og fikk spontan applaus fra de registeransatte.

Ros fra sine egne

Ketil Ingebrigtsen er avdelingsdirektør i Næringsavdelingen ved registrene sparte heller ikke på superlativene.

– Erik, du har et engasjement og en glød som kan ta pusten fra oss. Vi har som mål å være verdensledende og på mange områder er vi det på registerforvaltning og eforvaltning, sa Ingebrigtsen.

Fossums nærmeste medarbeider og gode venn Håkon Olderbakk holdt en lang takketale for Fossum. Gjennom 25 år har de to jobbet tett sammen. Når Fossum takker av søndag kveld er det Olderbakk som vil fungere som direktør inntil NHD har hans permanente arvtaker på plass.

– Du har alltid vært offensiv, romslig, men bestemt når det krevdes. Det har vært veldig trygt å ha deg som leder, roste Olderbakk.

Overveldet

Fossum selv lot til å kose seg under taler og sang fra kolleger gjennom mange år.

– Jeg er helt overveldet over det som har skjedd de siste dagene og ikke minst at dere alle er her. Jeg setter pris på alle de gode ordene jeg har fått. Noe av det jeg er mest stolt av er at svært mange av de nesten 600 medarbeiderne er veldig stolte av arbeidsplassen sin, sa Fossum.

Også kona Liv fikk takksigelser fra den avtroppende direktøren med lovnader om ferdig middag på bordet når hun kommer hjem fra jobb.

– Min reise er slutt, men Brønnøysundregistrenes reise fortsetter, sa Fossum.

Søndag ettermiddag kommer nærings- og handelsminister Trond Giske til Brønnøysund for å meddele Regjeringens avgjørelse i Brønnøysundregistrenes byggesak. Dette er det siste Fossum gjør som direktør når han mottar statsråd Giske for å høre kunngjøringen av avgjørelsen.

Les også portrettintervjuet med Erik Fossum i Helgeland Arbeiderblad lørdag.