Avskjed med tre søstre

SORG: Rasofrene Tove Åkerøy, Therese Mari Åkerøy  og Bjørg Heidi Åkerøy ble lørdag gravlagt fra Dolstad kirke. (Foto: Eivind Biering-Strand)

SORG: Rasofrene Tove Åkerøy, Therese Mari Åkerøy og Bjørg Heidi Åkerøy ble lørdag gravlagt fra Dolstad kirke. (Foto: Eivind Biering-Strand)

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Den aller nærmeste familien, venner, kollegaer, naboer og et helt lokalsamfunn tok lørdag en sorgtung avskjed med søstrene Tove Åkerøy, Bjørg Heidi Åkerøy og Therese Mari Åkerøy som omkom i rasulykken ved Jamtfjelltinden 16. mai.

DEL

Dolstad kirke var fylt av sørgende da begravelsen startet klokka tolv lørdag.

Tove Åkerøy (45), Bjørg Heidi Åkerøy (43) og Therese Mari Åkerøy (29) ble minnet som tre aktive, turglade, omsorgsfulle og familiekjære mennesker.

Sogneprest Kari Sjursen holdt minnetale over Tove Åkerøy og Bjørg Heidi Åkerøy, mens sogneprest Jan Biering-Strand holdt minnetalen over den yngste søsteren, Therese Mari Åkerøy.

Dyp sorg - mye kjærlighet

Ulykken, der også Berit Rugeldal omkom, har rammet lokalsamfunnet hardt.

– Hvem kunne ane? Hvem kunne tenke seg en slik ulykke, Tre søstre som dere elsket så høyt, sa sogneprest Jan Biering-Strand i sin tale ved gravferden.

Presten ba de sørgende om å holde fast på lyspunktene - kjærligheten og livsgleden som søstrene delte ut på sin livsvei.

- Gjennom årene dere eide sammen fikk dere lære å kjenne tre trivelige og elskelige søstre. De bar med seg mye kjærlighet og glede. Sorgen og savnet er overveldende. Men savnet er den dypeste ære som Tove, Bjørg og Therese kan få. Savnet viser at de ga sin kjærlighet, brydde seg og tok dere inn i sine liv. Der det er dyp sorg, har det også vært mye kjærlighet, sa presten til de sørgende.

Vakker musikk

Sangeren og musikeren Hans Inge Fagervik fra Herøy bidro med vakker musikk. Fagervik har bodd på hybel hos foreldrene til de tre søstrene og kjente dem. Han ble kjent med familien da han flyttet til Dønna for å gå på ungdomsskole der.

Rådmann i Vefsn Magne Pettersen leste minneord på vegne av kollegaene i Krinkelkroken barnehage og i Tiøringen barnehage og på vegne av Vefsn kommune. Han innledet med å si at han jobbet som lærer for Tove og Bjørg på Dønna i 1976, da jentene var tolv og elleve år gamle.

- Tove og Bjørg er uerstattelige for sine kollegaer. Alle ble så inderlig glad i dem. Vi kan ikke gjøre annet enn å takke for det de betydde i lokalsamfunnet, sa Pettersen.

Therese Mari Åkerøy jobbet ni år i Experian i Brønnøysund. Arbeidskollegaene hennes hadde en egen minnestund i Brønnøysund fredag.

Kondolanse

Ordfører i Vefsn Jann-Arne Løvdahl var en av de sørgende som fulgte begravelsen. Slik uttrykker han sine kondolanser:

- Det er en meningsløs tragedie som har rammet lokalsamfunnet vårt. Det må være det tristeste av det triste å ta farvel med tre døtre, ektefelle og mor. Tankene går til familien og de etterlatte, sier Løvdahl.

Han mener det blir viktig å slå ring om de etterlatte også i tida framover.

- Kommunen vil bruke det apparatet som vi har tilgjengelig i den grad det er behov for det, sier ordføreren som betegner skredulykken 16. mai som en av de største ulykker i kommunen i nyere tid.

- Jeg må bare berømme hjelpemannskapene som har gjort en formidabel innsats i letearbeidet etter de omkomne. De har jobbet svært hardt over lang tid, sier Løvdahl.

Også politistasjonssjef ved Helgeland politikammer Lisbeth Aarvik deltok i begravelsen. Hun uttrykker lettelse over at det lyktes å finne den siste omkomne i tide til den felles begravelsen.

- Politiet har møtt en fantastisk velvilje hos alle som er blitt forespurt om å bistå i leteaksjonen. Jeg er lettet og glad over at det lyktes å finne den siste omkomne slik at begravelsen kunne gjennomføres på en så verdig og fin måte, sier Aarvik.

Artikkeltags