Åpnet det åttende Galleria

Festivalkunster Stig Ove Sivertsen, og Bjørn Larsen.

Festivalkunster Stig Ove Sivertsen, og Bjørn Larsen.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Mosjøen full av kunstnerliv

DEL

Arvid Martinsen med band ladet lørdag formiddag opp skuelystne i Sjøgata ved å spille og synge, stående på en bilhenger som ble trukket fra Fru Haugans hotell til torget via Sjøgata og Strandgata.

Åpningsparaden endte ved torgscenen. Her overtok trekløveret Anyone for Beatles den musikalske stafettpinnen, med vokalist og gitarist Eirik Sivertsen i front og etter hvert heftig akkompagner t av den ikke ukjente bluesgitarist en Vidar Busk. Jentegruppa Halm fikk også sine minutter på scenen.

Både Busk og Anyone spiller på Gilles lørdag kveld, i tillegg til Halm, Stage Dolls, og dessuten rockebandet Output fra Mosjøen.

Fra torgscenen erklærte så arrangør Bjørn Larsen fra Mosjøen næringsforening Galleria kunstfestival 2013 for åpnet.

– Det blir full fart hele uka, med tilbud både for barn og voksne, sa Larsen.

Årets festival er den åttende i rekken, og samler rundt 60 kunstnere, som igjen er fordelt med sine utstillinger i og i tilknytning til Sjøgata.

Årets festivalkunster er Stig Ove Sivertsen. Det var han som fødte ideen om festivalkonseptet, i 2006. Han har i alle år etterpå stått sentralt i arrangementet. Men i år har han valgt å være kun kunstner.

Sivertsen åpnet sin festivalutstilling i et vernissasje i Baadstøhuset like etter åpning av festivalen.

Årets hovedkunstner i festivalen er Eva Harr, opprinnelig fra Harstad. Lørdag kveld åpner hun utstillingen «Mørkets lys» i Jacobsenbrygga, Vefsn museum.

Festivalen byr ellers på en egen Pushwagner-utstilling, utstilt i lokalene til Sparebank1, i tillegg til et rikt musikkprogram.

Les mer på HAs nettsider og i papiravisen henholdsvis søndag og mandag.

Artikkeltags