Gå til sidens hovedinnhold

700.000 kroner til Mosjøen-miljøet

Artikkelen er over 6 år gammel

Tre prosjekter i Mosjøen har fått til sammen 700.000 kroner fra ble SpareBank 1 Nord-Norges Kulturnæringsstiftelse.

– Jeg syns det er viktig å legge merke til at styret i stiftelsen henviser til miljøet i Mosjøen i begrunnelsene for at disse tre prosjektene har fått innvilget penger, sier Atle Edvardsen, banksjef i SpareBank 1 i Mosjøen.

Stiftelsen skriver følgende om sine tildelinger til Helgeland:

På Helgeland er det faglige hovedfokuset at banken gjennom Kulturnæringsstiftelsen har tro på og bidrar til å bygge opp Helgeland som en audiovisuell kompetanseregion. To av prosjektene som får gavetildeling i denne omgang dreier seg om studioer for musikk – og til dels film, to prosjekter retter seg mot kreative og dyktige unge folk som jobber med historiefortelling og visuelle uttrykk på flere teknologiske plattformer, mens de siste to støtter opp om musikere. Her ser vi muligheten for en faglig klyngeeffekt. Man er ikke først og fremst lokale konkurrenter, men man samarbeider for å vinne Norge og verden!

Simen Nyland med sitt firma New Dawn Productions AS har fått 200.000 kroner, Fred Endresen har fått like mye til utvikling av Studio Nord og Aleksander Leines Nordaas har sammen med Linda Skipnes Strand fått 300.000 kroner til sitt nye prosjekt Baahdy & Birdy AS.

Kommentarer til denne saken