Yngvar Hansen imponerte

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Yngvar Hansen imponerte stort i Birkebeinerrittet. Mosjøen-syklisten tilbakela de 89 kilometerne mellom Rena og Lillehammer på 3 timer og 4 minutter. Det holdt til en meget sterk 25.plass i klasse 30-34 år.

DEL

– Jeg er veldig fornøyd både med tiden, plasseringen og måten jeg gjennomførte rittet på, sa Hansen etter den 89 kilometer lange kraftanstrengelsen.

Yngvar satset skikkelig i den 14.utgaven av Birkebeinerrittet. Han kjørte faktisk den siste kilometeren på felgen. 34-åringen tok seg ikke tid til å stoppe da han punkterte en kilometer før mål. Den beste lokale syklisten bestemte seg for å fortsette på felgen. Det koster han både noen sekunder, to-tre plasser og en god del kroner. For felgen var ødelagt da han hoppet av tohjulingen i målområdet. Det tok ikke Hansen så tungt. Han gledet seg i stedet over den flotte innsatsen.

Slitt med formen

Både tiden og plasseringen var langt i overkant av det han så for seg før start. Sliteren hadde ingen spesielle forventninger denne gangen.

Det har som han uttrykte det gått tungt på trening i august.

– Jeg har slitt med formen i etterkant av Grenserittet. Har hatt lite å gi på trening. Det kan ha sammenheng med at treningsgrunnlaget er litt dårligere enn det har vært de siste årene. I sommer har jeg brukt mye tid på oppussing av et hus. Dermed har det blitt lite tid og overskudd til trening. Sykkel er mindre kondisjonskrevende enn løping og langrenn. Derfor klarte jeg allikevel å heve meg opp på et brukbart nivå i dag, sa Hansen til Helgeland-Arbeiderblad. Han hadde ingen spesiell målsetning da startskuddet smalt. Det skulle imidlertid vise seg at dagsformen var mye bedre enn det han hadde sett for seg i forkant.

Ny rekord

Han presset hele tiden på grensen av det maksimale. På Sjusjøen forsto Yngvar det kunne bli ei bra sluttid. På det tidspunktet hadde han gjort unna de verste stigningene og det vanskeligste partiet. Birkebeinerrittet består ikke bare av sugende motbakker. Tøffe og farlige utforkjøringer er det også i verdens største og mest populære terrengsykkelritt. I år var det nesten 13 500 som stilte til start. På nytt ble det satt ny deltakerrekord. Ny startordning førte til at det ble plass for flere. Yngvar Hansen legger ikke skjul på at du må være topp konsentrert hele tiden i Birkebeinerrittet. Det var han som ikke lyktes like godt i Birkebeinerrennet. I så fall kunne han ha vært med og kjempet om topplassering sammenlagt i Bikebeinertrippelen. Det løpet mener Yngvar nå er kjørt. Han stiller allikevel opp i løpet.

– Jeg har meldt meg på trippelen og har planer om å fullføre den, sa Hansen som etter all sannsynlighet kan titulere seg som Super-Birkebeiner når han krysser målstreken i løpet.

Artikkeltags