Viste muskler i første forsøk

STERK SEIER: Stian Theting og SIL viste muskler mot Anders Karlsen og Tverlandet. (Foto: Freddy Toresen)

STERK SEIER: Stian Theting og SIL viste muskler mot Anders Karlsen og Tverlandet. (Foto: Freddy Toresen)

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Stian Theting og Sandnessjøen leverte varene i første forsøk. 2-0-seier på bortebane mot Tverlandet er overbevisende.

DEL

Tverlandet-Sandnessjøen 0-2 (0-1)

Anført av den tidligere Bodø/ Glimt-spilleren koblet gjestene et lite jerngrep på hjemmelaget i HESA-premieren.

– Dette var utrolig gøy. Vi spilte en ganske god kamp. Jeg følte vi hadde kontroll hele veien, smilte en fornøyd Theting etter comebacket for moderklubben.

Godt samarbeid

Ekstra godt fornøyd var han med måten Sandnessjøen framsto på som lag.

–Vi har ikke hatt all verdens av tid på oss til å drille de nye systemene. Vi framsto som en enhet som jobbet hardt for hverandre. Samtidig skapte vi en god del framover på banen, mente Theting, som selv punkterte kampen like før slutt med et straffespark som satt klistret ned i keepers venstre hjørne.

Mens Theting koblet et solid grep om midtbanen sammen med Mats Olsen, var det 17-åringen Thor Aage Evensen som briljerte på topp.

Unggutten var en konstant trussel med sin fysikk og sine kraftfulle skudd. Allerede etter 18 minutters spill hamret han gjestene i ledelsen.

– Jeg fikk et innkast mot meg og vendte vekk motspilleren jeg hadde i ryggen. Ballen lå perfekt til rette, så det var bare å smelle til, forklarte Evensen fornøyd.

– Godt å se den suse inn?

– Selvfølgelig. Det smakte meget godt, gliste kraftspissen som også skaffet straffen som førte til 2-0.

– Det var et klart straffespark, men jeg burde hatt ett til. Den første så dessverre ikke dommeren, mente 17-åringen.

Evensen herjet

Sammen med Andre Alexandersen skapte Evensen store vansker for Tverlandets forsvar. Et forsvar som for øvrig måtte stokke skikkelig om i egne rekker like før kampstart. Spesielt etter at kaptein Andre Nordnes måtte gi seg under oppvarmingen.

Uansett, så var gjestene fra Helgeland hakket hvassere enn sine verter i de fleste av spillets faser.

– Dette ble akkurat som vi hadde håpet. To mål framover, i tillegg til at vi skapte en rekke gode muligheter. Bakover på banen hadde vi full kontroll. Jeg mener Tverlandet ikke skapte mer enn en farlig sjanse i løpet av hele kampen, oppsummerte trener Kenneth Karlsen etter å ha sikret seg sine første tre poeng som SIL-trener.

Dominerte

Det var ganske mange grunner til å smile fornøyd i Sandnessjøen-leiren lørdag. Laget framsto som en solid enhet, hvor spillerne jobbet hardt for hverandre. Defensivt hang lagdelene godt sammen. Dermed fikk Tverlandet stortrøbbel med å skape farligheter foran målvakt Tom Wenberg. Framover på banen var det farlig hver eneste gang gjestene satte fart på kontringer.

– Jeg synes vi spilte en solid kamp. Vi har fortsatt mye å gå på spillemessig, men vi gjorde mye riktig i denne kampen, sier Stian Theting, som beviste at han kommer til å tilføre Sandnessjøen svært mye med sin rutine og sine ferdigheter. Tidvis drev han en egen idrett på det flotte kunstgresset på Tverlandet. En bane Sandnessjøen faktisk tapte 2-4 på så seint som i fjor høst. Denne gang ble det altså seier 2-0 mot en solid HESA-motstander.

Det hersker liten tvil om at gultrøyene fra Helgeland bør bli å regne med på øverste halvdel denne sesongen. Det er nemlig ingen av konkurrentene som har en Stian Theting i sine rekker, og snart kommer trolig broderen Vegard også.

Artikkeltags