– Vil gi penger tilbake

Artikkelen er over 15 år gammel

Mosjøen og omegn cycleklubb (MOC) er så godt fornøyd med det de har fått inn i sponsormidler at de nå ønsker å hjelpe andre idrettsutøvere som ikke har flust med midler.

DEL

Den ferske sykkelklubben i Mosjøen har hatt ei eksplosiv utvikling i antall medlemmer siden starten i høst.

Medlemstallet er nå oppe i 138 og klubben har vedtatt å dele ut to stipend til utøvere i individuelle idretter.

– På mandagens klubbkveld kommer vi til å bestemme oss for en gutt og ei jente som hver skal få 2.500 kroner i stipend, sier sportslig leder i MOC, Tom Eriksen.

Fri bruk

Kriteriene som ligger til grunn for stipendet er at mottakerne driver individuell idrett i Mosjøen-området.

– Sykling er det jo ingen som driver med aktivt, men utøvere innen ski, hopp eller andre individuelle idretter kan bli plukket ut, sier Eriksen.

MOC setter ingen begrensninger for bruken av stipendene. Tom Eriksen håper at pengene kan hjelpe noen som har lyst til å satse på sin idrett.

– Jeg har selv drevet aktiv idrett i ungdomsårene og vet hva det koster. Foreldrene mine har brukt mye penger på å kjøre meg rundt til forskjellige konkurranser og treningssamlinger. Stipendet er ment å være et tilskudd, sier Eriksen.

Sykkelpremie

I tillegg til å diskutere stipend kommer mandagens klubbkveld til å inneholde flere godbiter.

– Vi har hatt en massiv vervekampanje gående og de som har vært mest aktiv er med i konkurransen om en sykkel fra GT-importøren i Norge. Representanter fra importøren vil være til stede for å dele ut premien, sier Tom Eriksen som selvfølgelig er veldig godt fornøyd med aktiviteten i sykkelklubben.

– Med tanke på at vi startet opp i høst har det egentlig gått over all forventning, sier initiativtakeren.

Aktivitet viktigst

Og den ferske klubben har mange spennende arrangement foran seg når sesongen tar til for alvor.

– Vefsntråkket 5. juni blir det første. Vefsn kommune spurte oss om vi kunne legge arrangementet til denne datoen som også er Verdens miljødag. I midten av juni er det familiens sykkeldag i Mosåsen. I september skal vi arrangere Værstingen - en terrengsykkelkonkurranse der det også inngår en del løping. Målgangen er på Øyfjellvarden og dette er noe vi ser fram til med stor spenning, sier Tom Eriksen som mener aktiviteten er viktigere enn konkurransen.

– I klubben vår fokuserer vi på at deltakelse er viktigere enn resultatene. Jeg tror det er viktig at folk ikke tar seg selv så høytidelig, sier Eriksen.

Artikkeltags