Svømmeren Ragna Forså (16) fra Mosjøen er på landslaget for funksjonshemmede og satser mot Paralympic Games i Rio i 2016. Kommende helg skal Ragna delta i Nordsjøstevnet i Stavanger, et av de største internasjonale stevnene i Norge.

Forrige helg var Ragna en snartur hjemme i Mosjøen. Både for å slappe av og for å trene litt.

– Jeg har ikke vært hjemme på seks uker, så det var på tide. Mamma og pappa har vært på besøk hos meg i Fauske, men det er godt å være i Mosjøen. Nå skal jeg bare ha ei trening i helga, sier Ragna mens hun gjør seg klar til økta.

Støttespiller Sverre Storvik fra Bilfokus er i bassenget på Kippermoen for å snakke med Ragna og se på treningen.

– Jeg er imponert over det Ragna har fått til, og vi er inne i det fjerde året med samarbeid, sier daglig leder på bilforretningen.

– Hun er et forbilde for mange funksjonsfriske, og vi skulle hatt flere som har den samme innstillingen til trening og satsing. Jeg vet hvor dyrt det er å reise til alle de store stevnene, sier han.

Pappa og trener Trond Forså bekrefter at det koster å satse.

– Det er sikkert noen som tror at Ragna får alt gratis gjennom landslaget, men vi må dekke mye selv. Eksempelvis brukte vi 25.000 kroner på Berlin Open, sier han.

Til helga skal Ragna svømme et par distanser i Nordsjøstevnet, men det er junior-NM i slutten av november som er høstens mål.

– Det blir knalltøff internasjonal motstand i Stavanger, og mine favorittdistanser står ikke på programmet. Blant annet kommer det danske landslaget. Jeg håper på framgang etter mye trening, men vil ikke sette meg resultatmål. Det er perfekt å trene på skolen, og jeg tar 12 av mine 30 treningstimer i skoletida. Jeg ser framover og tror at jeg blir en bedre svømmer for hver dag, sier Ragna.