Mosjøen slalåmklubb opplevde for første gang at anlegget deres i Kjemsåsen ikke kom i drift sist vinter. Likevel er det mange i klubben som satser.

– Vi lar oss ikke stoppe, men det er veldig synd hvis vi får enda en vinter med mildvær og mangel på snø, sier han.

På kunstsnø i Sulis

Sist helg var åtte utøvere på skisamling i Sulis sammen med utøvere fra Rana, Fauske og Narvik. Til sammen 40 fikk trent mye i løpet av tre dager i anlegget til Malm IL.

– De har lagt en såle med kunstsnø i bunnen og hadde også litt natursnø å by på. Det var perfekte forhold, sier Saue som var en av trenerne på de yngste.

De eldste hadde instruktører fra idrettslinja ved Narvik videregående skole.

– Våre utøvere fikk virkelig utbytte av treningen. Det var terping på grunnteknikk med masse øvelser, og jeg er ikke i tvil om at alle hevet seg i løpet av disse tre dagene. Det er viktig med inspirasjon og god veiledning, og de fikk begge deler, sier han.

Satser knallhardt

Noen fra Mosjøen slalåmklubb har hatt snø under skiene tidligere i høst, men det var også noen som hadde det for første gang.

– Helene Hansen (15) satser knallhardt, og hun har faktisk fått med seg en samling i Østerrike sammen med talenter fra hele Nordland skikrets. Noen har også vært i Sverige og kjørt litt.

Forrige sesong hadde vefsningene samarbeid med Rana SK, og de meldte seg også inn i IK Fjällvinden i Tärnaby for å få trene fast en gang i uka.

– Det blir mye kjøring når vi ikke har eget anlegg i drift, men vi har sagt at vi skal delta på mange renn og forsøke å få utøvere som kvalifiserer seg til NM. Da er det bare for oss voksne å stå på slik at de får sjansen, sier Jan Erling Saue.

Han ønsker seg snøkanoner i Kjemsåsen, men innser at det er vanskelig.

– Vi har ikke nok vanntilførsel dessverre, og det blir vanskelig å få til noe bedre. Vi må stase på at værgudene skaffer oss snø.