Vel blåst for Midnattsrittet

SPREKE JENTER: Konkurransefeltet lå tett hele veien fra Torghatten. Over Brønnøybrua spredte feltet seg litt. Sigrun Eidshaug og fjorårets vinner, Linn Nygård fra Bindal, lå fremst av kvinnene. I år endte med seier for namdalingen Eidshaug. (Bilder: Sigfrid Hagerup)

SPREKE JENTER: Konkurransefeltet lå tett hele veien fra Torghatten. Over Brønnøybrua spredte feltet seg litt. Sigrun Eidshaug og fjorårets vinner, Linn Nygård fra Bindal, lå fremst av kvinnene. I år endte med seier for namdalingen Eidshaug. (Bilder: Sigfrid Hagerup)

Artikkelen er over 10 år gammel

Puls, pes og heiarop. 142 spreke syklister svettet seg gjennom Midnattsrittet lørdag kveld.

DEL

– Det gikk fint å sykle, mye bedre enn jeg hadde håpet. Dette er mitt første ritt, så jeg er kjempefornøyd, smiler Leif Sætervik (47) fra Trondheim. Med oppvekst i Bindal og kone fra Sømna falt valget på Midnattsrittet som sykkeldebut. Han var ikke alene om å begi seg ut på de 6,5 milene fra Torghatten Camping i Brønnøy til Vennesund i Sømna lørdag kveld. Med oppholdsvær, fin temperatur, og null knall og fall er arrangørene kjempefornøyde med ny bestetid på 1, 42.

Mosjø-gutter i tet

Frode Thomassen fra Rana Sykkelklubb var førstemann over mållinja i år som i fjor.

– He-he, det er vel 40-årskrisa som har slått til, sier den spreke syklisten, som er i oppkjøringen til den store styrkeprøven Trondheim-Oslo som går neste helg.

– Men jeg fikk god hjelp av to unge syklister fra Mosjøen, det gjorde at vi holde oppe farten, men jeg ble fryktelig sliten etter hvert, legger han til. Like bak ham i mål fulgte Mosjø-guttene Mats Klausen Aakvik (15) og Tom Roar Knutli (17). Klausen Aakvik kom inn som nummer tre.

– Det føles bra å slå så mange som er eldre enn meg, smiler han lurt. Første kvinne over målstreken var Sigrun Eidshaug fra Namdal Sykkelklubb.

– Det gikk veldig mye på å henge med, jeg lå og hvilte bak. Jeg tenkte å være med i fjor også, men da ble det hyttebygging i stedet. Nå må jeg vel komme tilbake til neste år også, sier en fornøyd syklist.

Selv om det så vått og mørkt ut for årets ritt tidligere på lørdagen, ble det tørr asfalt til det andre Midnattsrittet i historien som startet med smelling av ballonger.

Frafall før start

Først ut var 74 trimmere som stilte til start fra Torghatten, mens 22 startet fra Berg i Sømna. Selv om de 70 plassene i konkurranseklassen var fullbooket ei tid før rittstart, var det en del som trakk seg i siste liten.

– Litt synd er det, ettersom det var enkelte som ga fra seg plassene sine fordi andre hadde veldig lyst. Men litt frafall vil det alltid bli, men hva som gjorde at så mange trakk seg er litt vanskelig å si.

Været er nok en faktor oppi det, mener rittleder Steinar Fagernes. Han er likevel kjempefornøyd med arrangementet, og alle kom seg trygt i mål uten ett eneste fall.

– Også har vi forbedret tida med fire minutter i år, og det er veldig, veldig bra. Heldigvis har vi fått ny asfalt på strekningen Berg-Vik, så de har blitt tryggere og lettere å sykle der. Etter mi mening var det ekstremføre der i fjor, understreker han.

– Blir det nytt Midnattsritt i 2010?

– Det må vi se på, vi skal evaluere årets ritt først. Som Tove Bergh Horgen sa i går etter at alt var over, det er litt som når en føder sitt første barn det, at en blir spurt om en vil ha flere like etterpå, avslutter han.

Nå kan jeg senke skuldrene litt, smiler Midnattsrittets mor, Tove Bergh Horgen etter at premieutdelingen er overstått og alle syklister har kommet i mål.

Artikkeltags