Vegakameratene og Stian i futsalsatsing

ELITESERIEN: Vegakameratene kvalifiserte seg til eliteserien gjennom kvalik i Bergen i vår. Thomas Klaussen har scoret jevnt og trut for nardo i høst, og nå skal han skyte laget sitt til seier i Ekeberghallen. (Foto: Vestpress)

ELITESERIEN: Vegakameratene kvalifiserte seg til eliteserien gjennom kvalik i Bergen i vår. Thomas Klaussen har scoret jevnt og trut for nardo i høst, og nå skal han skyte laget sitt til seier i Ekeberghallen. (Foto: Vestpress)

Artikkelen er over 10 år gammel

Både Vegakameratene og Stian Reinertsen er sentrale når Norges Fotballforbund lanserer futsal.

DEL

Lørdag braker eliteserien i futsal i gang i Ekeberghallen.

– Dette er som å begynne med blanke ark, sier Stian Reinertsen. Han er gammel SIL-spiller, men har holdt på med innendørsfotball lenger enn de fleste. Han er lagleder og spiller i Nidaros Futsal, landets mestvinnende lag med 6 nasjonale titler og 41 titler totalt.

– Nå blir alt mer offisielt på en måte. Kampene har fått internasjonal tilpasning, og jeg tror nok mediedekningen også blir større, sier han.

Hovedattraksjon

Nidaros Futsal stiller som en av de aller største favorittene i eliteserien, men de får knallhard konkurranse.

Allerede i første runde er det duket for storoppgjør når Nidaros skal opp mot Holmlia. Oslo-laget består av seks spillere fra Vålerenga, deriblant cupheltene Moa og Daniel Fredheim Holm. Dette blir selve hovedkampen i Ekeberghallen.

– De er sterke nok uten VIF-spillerne, men det blir selvsagt ekstra ramme rundt kampen når de deltar, sier Stian som stiller med et lag som består av "innespillere".

– Etter hvert har vi mange rendyrkete innespillere, og vi har nå 2-3 som er med i utefotball i en tropp på 17.

Spent på Vega

Vegakameratene (tidligere Vega Futsal) er det nye navnet på laget som har Klaussen-brødrene Jan Are, Lars Magnus, Thomas og Tor Christian i sin midte. Bare to av dem kommer til å spille serieåpningen. Tor Marius er langtidsskadet og yngstemann Lars Magnus har fått konstatert tretthetsbrudd i foten.

Stian er spent på hva de kan utrette i eliteserien.

– De er helt klart blant de fem-seks beste, og de er vanskelige å spille mot. I motsetning til oss har de flest spillere med erfaring fra utefotballen, og de er ganske avhengige av at flere blad Klaussen spiller godt, sier han.

Det er ingen tvil om at ambisjonene til Stian Reinertsen og Nidaros er å vinne eliteserien.

– Vi har gullmedaljene som mål, og retten til å spille internasjonalt lokker hvis vi klarer det. Dette er et ambisiøst mål, men vi har vunnet såpass mye at vi kan ikke går for noe mindre, sier laglederen.

Stian er plukket ut som representant til futsal-utvalget i NFF sammen med blant andre Dagbladets mangeårige sportskommentator Esten O. Sæther.

– Vi har hatt møter med ledelsen i fotballforbundet, og vi skal møtes utover sesongen. Det er spennende for alle parter når noe nytt dras i gang. Jeg gleder meg, sier han.

Telekiosken Futsal Liga

Eliteserien har fått dette sponsornavnet, og til sammen spiller hvert lag 18 kamper. Hver kamp er 2x20 min med effektiv spilletid.

Serierundene i sesongen 2008/ 2009 avvikles på følgende datoer:

29. -30. nov.: Ekeberghallen

13. -14. des.: Steinkjerhallen

3. - 4. jan.: Ekeberghallen

17. -18. jan.: Askimhallen

24. -25. jan.: Drammenshallen

14. -15. feb.: Askøy Forum

De første seriekampene:

29. november, Ekeberghallen:

Vegakameratene-Solør

Bogstadveien-Vegakameratene

Nidaros-Holmlia

Solør-Nidaros

30. november:

Vegakameratene-Fyllingsdalen

Nidaros-Bogstadveien

OBS! 13. des., Steinkjerhallen:

Vegakameratene-Nidaros

Artikkeltags