Vefsntråkket med bakketempo

Artikkelen er over 14 år gammel

Nytt av året er en bakketempo opp Kulstadlia. Den er ikke lagt inn i Vefsntråkket, men arrangeres dagen etter.

DEL

– Vi samarbeider med de andre sykkelklubbene på Helgeland, og da vi bestemte oss for Helgeland-trippelen ble det to ritt på hver. Vi har valgt å satse på en bakketempo på 1,5 kilometer og håper det blir severdig, sier Per Fagerli i Mosjøen og Omegn Cycleklubb (MOC).

Lørdag går Vefsntråkket, med tre runder rundt Marka, og søndag skal bakketempoen kjøres for første gang.

– Det blir en kraftprøve selv om det ikke er så langt, sier Fagerli som tipper at vinnertida vil krype ned mot fem minutter. Starten er bunnen av Kulstadlia og mål er ved fotballbanen på toppen.

Trimkarusell

I tillegg til at de to rittene teller med i trippelen er Vefsntråkket en del av Trimkarusellen i Vefsn. Den første delen var Hjartfjellrennet, og den siste delen er Reinfjellmarsjen til høsten.

53 gikk i turklasse i turrennet på Skjåmoen, og hvis disse fortsetter med Vefsntråkket (aktiv- eller turklasse) og Reinfjellmarsjen kan de bli Vefsnhardhauser.

– Rittene våre inngår også med i veterancupen på sykkel, der man kan samle poeng i mange ritt over hele landet, sier Fagerli.

Vil ha trimmere

Lisbeth Albrektsen, leder i MOC, vil gjerne at Vefsntråkket skal bli like stort som det var i gamle dager da det het Marka Rundt. På det meste var det over 100 trimmere som syklet den 15 kilometer lange løypa rundt Marka.

– I fjor ble det ikke så mange trimmere på grunn av det elendige været, og i år ser det også ut som om det kan bli litt værproblemer. Likevel kan det ikke bli verre enn det var i fjor, så jeg håper folk kommer seg ut, sier hun.

Trimmerne skal sykle løypa én gang, mens de andre skal sykle tre runder.

Artikkeltags