Værstingen i ny drakt

Artikkelen er over 14 år gammel

I fjor ble Værstingen arrangert for første gang, og allerede andre året kommer den i en litt annen utgave. – Vi skal ha med oss flere trimmere, og gjør litt om på løypa til helga, sier Tom Eriksen.

DEL

Det er Mosjøen og Omegn Cycleklubb i samarbeid med Halsøy Ski som arrangerer duatlon-løpet Værstingen lørdag. Målet for alle som deltar er å komme seg opp på Øyfjellvarden.

– I år fokuserer vi på at folk kan ta Værstingen som en fin tur, sier Eriksen.

To løyper

Løypa som ble brukt i fjor gikk på sykkel fra torget i Mosjøen og opp Øydalen før man tok fatt på løpinga opp til varden.

– Dette er en flott tur som folk i Mosjøen har gjort i alle år. Nå vil vi at mange familier tar denne turen sammen, og det skal ikke være tidtaking. De skal starte først og kan ta det med ro mens de som vil konkurrere sykler rundt Tverådalen før de tar seg opp Øydalen. Vi ser for oss at trimmerne gir litt ekstra oppbakking til de som vil konkurrere om å komme først opp, sier Eriksen som selv deltok i fjor og ble nummer tre.

– Konkurransetida i år blir forlenget med en times tid, sier han.

50 minutter

I fjor var det Unni Vatshaug og Yngvar Hansen som var først oppe på varden i konkurranseklassene. Hansen brukte litt i overkant av 50 minutter på turen opp.

29 menn og 6 kvinner deltok, og i år håper Eriksen på mange flere.

– Når vi lager et klart skille mellom trimmere og konkurranseutøvere er ikke terskelen for å stille opp så høy. Dessuten kan de som vil konkurrere med klokka og seg selv ordne med egen tidtaking.

Avstanden fra torget og opp Øydalen er 8 kilometer, og fra Øydalen og opp til varden er det 3,5 kilometer. Den nye konkurranseløypa er på 38 kilometer sykling og 3,5 kilometer løping. Øyfjellvarden ligger på drøye 800 meter over havet.

– Større utfordring

– Årsaken til at vi har forlenget løypa er at vi ønsker å gi deltakerne en større utfordring. Det er hardt nok å ta seg opp til varden, men konkurransetida ble litt kort. Vi prøver denne ordningen i år, og evaluerer etterpå for å finne ut hva som er best, sier initiativtakeren til løpet.

I Mosjøen og Omegn Cycleklubb er det større aktivitet, og flere grupper som trener fast, i år enn tidligere.

– Vi har klart å få i gang en barnegruppe, og selv om den ikke er så stor så har vi tatt rekruttering på alvor. Det er også en av grunnene til at vi vil har laget en trimløype spesielt for barn og foreldre. Jeg tror det er mange unge som har lyst til å prøve seg på varden, og nå har de sjansen. En skikkelig matstasjon skal vi også ha på toppen av Øydalen, sier Eriksen.

Artikkeltags