Varmet opp med seier

JUBLER: Tom Eriksen fra Mosjøen kan strekke hendene i været før målpassering. Han parkerte sine argeste konkurrenter før det ble spurt i Namsen Rundt søndag. (Foto: Eivind Kvam, Namdalsavisa)

JUBLER: Tom Eriksen fra Mosjøen kan strekke hendene i været før målpassering. Han parkerte sine argeste konkurrenter før det ble spurt i Namsen Rundt søndag. (Foto: Eivind Kvam, Namdalsavisa)

Artikkelen er over 11 år gammel

Tom Eriksen har MTB-Styrkeprøven som et av hovedmålene i år. I helga varmet han opp med nok en seier på landevei.

DEL

I Namsen Rundt var han suveren, og kom alene til mål etter vel 80 kilometer på landevei.

– Nå har jeg begynt å kjøre hardt for å teste meg. I helga gjorde et par forsøk for å se hvordan de andre i feltet reagerte, og mot mål hadde jeg kontroll, sier Tom Eriksen som bruker landevei som oppladning og trening fram mot terrengrittene i sommer.

– Vi ble tre i tet ganske tidlig. Vi delte på drajobbene og luka bakover ble større og større. Jeg kjente tidlig at formen var god og jeg visste at jeg ville ha mye å kjøre med i spurten, sier han.

Skikkelig styrkeprøve

Landeveisrittet på 540 kilometer fra Trondheim til Oslo kalles for "Den store styrkeprøven". I år forsøker arrangøren seg med en ny styrkeprøve i terreng, og den er nok hakket hardere enn den Styrkeprøven som har blitt arrangert i over 40 år.

– Tida var sikkert inne for å lage et etapperitt i terreng, og jeg syns det er veldig spennende, sier Eriksen som har med seg Kjetil Johansen fra Vadsø som makker.

I dette etapperittet er det nemlig "parløp". Klassene er delt i under og over 80år totalt, og det er mix-klasse i tillegg til kvinner og menn.

– Vi kaller oss Team Superfly, og jeg har tro på at både Kjetil og jeg har evnen til å holde høy snittfart i terrenget og kan plassere oss bra, sier Eriksen.

Hardt program

– Det er perfekt å starte med landevei om våren. I terrenget rundt Mosjøen er det først nå det begynner å bli snøfritt og fint, sier Eriksen som selvsagt er i gang i terrengtrening. Han er også trener i Mosjøen og Omegn Cycleklubb, og der startet fellestreningene i terreng i går kveld.

Oppladninga til MTB-Styrkeprøven inneholder kommende helgs Sandnessjøen Criterium, og neste helg deltar han i en maratoncup i Trondheim. Helga 7.-8. juni tar han både Raumerrittet (84km) i Oslo og Trondheimsfjorden Rundt.

– Raumerrittet er forandret til et parløp for å gi en mulighet til terrengsyklistene før det braker løs midt i juni. Vi skal kjøre sammen, og jeg regner med at de fleste benytter denne sjansen. Rittet går lørdag og vi kjører oppover til Trøndelag og tar med oss Trondheimsfjorden Rundt som er bortimot 20 mil langt, sier han.

Mye terreng

Mandag 16. juni starter MTB-Styrkeprøven i Trondheim. I løpet av 6 dager og seks etapper sykler deltakerne over 600 kilometer. Mye av traseen er lagt til terreng. Et par av etappene bringer deltakerne opp i høyfjellsområder, og de skal passere 1000 meter over havet.

– Jeg er spent på hvordan det går. Det er vel ikke snøfritt øverst i Østerdalen opp mot Savalen vil jeg tro. Ellers blir det mest spennende å se hvordan samarbeidet vil fungere. Vi skal klare oss selv og får ikke ta imot hjelp underveis, sier Eriksen.

Slik sykles etapperittet:

Mandag 16. juni Trondheim – Oppdal (140 km)

Tirsdag 17. juni Oppdal – Tynset (120 km)

Onsdag 18. juni Tynset – Koppang (110 km)

Torsdag 19. juni Koppang – Hafjell (90 km)

Fredag 20. juni Hafjell – Brandbu (120 km)

Lørdag 21. juni Brandbu – Oslo (105 km)

Artikkeltags