Vant Vefsntråkket

Av
Artikkelen er over 18 år gammel

Tom Eriksen tråkket hardest av de ti syklistene som tynte seg i turrittet Vefsntråkket søndag. – Jeg flyter på at jeg har syklet aktivt før, mener Eriksen som denne gangen sverget til offroad.

DEL
En time og seks minutter brukte vinneren på de 36 kilometrene.
– Men det gikk styggsakte i begynnelsen, innrømmer Eriksen som trener både spinning, taekwando og styrke.

Selv foretrekker han såkalte korte økter på 5–6 mil eller et par timer terrengsykling i Mosåsen, fremfor 12–15 mil etter asfalten.

Ikke konkurranse
Turrittet var uten tidtaking, men deltakerne innrømmer at de blir litt kniving innimellom likevel. Så konkurranseinstinktet er tydeligvis til stede. Det skilte seg tidlig ut ei gruppe på fem–seks stykker, men etterhvert ble det færre som greide å holde tritt.

Eriksen lå i teten sammen med Per Fagerli og Bent Inge Henriksen , men sistnevnte mistet kjeda to ganger og datt av lasset.

Satser på fellestreninger
Bent Inge Henriksen er nyvalgt leder i Halsøy IL Sykkel, og nå skal klubben ha fellestreninger hver søndag, og klubbritt i august.

– Det er mange som sykler hver for seg, men nå skal vi prøve å trene sammen. Til neste år vil vi starte med å rekruttere barn, og da vil vi satse på offroadsykling også, forteller Henriksen om det som betegnes som en ny start for Halsøy Il Sykkel.

Deltakere Vefsntråkket 36 km:
Per Fagerli, Magnar Lund, Åge Osheim, Magne Hundålvatn, Berit Strandheim, Bent Inge Henriksen, Tom Eriksen, Ivar Nordfjellmark, Ivar Varem, Kjell E. Thoresen

Artikkeltags