Vant spurtoppgjøret

DUELL: Trond Are Rasmussen og Tom Eriksen i et durabelig spurtoppgjør under fellesstarten i NNM i Mosjøen i helga. Eriksen dro det lengste strået med minst mulig margin. (Foto: Eivind Biering-Strand)

DUELL: Trond Are Rasmussen og Tom Eriksen i et durabelig spurtoppgjør under fellesstarten i NNM i Mosjøen i helga. Eriksen dro det lengste strået med minst mulig margin. (Foto: Eivind Biering-Strand)

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Tom Eriksen vant det heftige spurtoppgjøret mot klubbkamerat Trond Are Rasmussen med mikroskopisk margin i søndagens fellesstart i NNM i Mosjøen.

DEL

Bare åtte hundredeler skilte de to etter et durabelig spurtoppgjør på veien opp mot Vefsn Landbruksskole.

Rasmussen stakk overraskende ifra noen hundre meter før mål og hadde noen meter på Eriksen (klasse M40-44). Men tapte hele forspranget de siste få meterne etter et voldsomt comeback fra lagkameraten.

Skuffet

Det førte til høylytte og frustrerte utrop fra Rasmussen, som trodde han hadde det hele i sin hule hånd på slutten.

– Jeg hadde bestemt meg for å vinne i dag. Det var utrolig surt å miste alt den siste halvmeteren, når du ligger så godt an, stønner en misfornøyd Rasmussen, som til tross for spurttapet ble Nordnorsk mester i sin egen klasse (M 30-39).

– Jeg satset alt på en langspurt. Det hadde vært utrolig deilig å dra i land hele greia på hjemmebane. Det er ikke sikker du får en slik sjanse igjen, sier han.

Tom Eriksen er kjent for å være grom i spurten, men var nærmest overrasket over seieren etterpå.

– Jeg var helt sikker på at Trond Are skulle ta det. I dag var målet mitt egentlig bare å henge med, sier han.

Farten var ikke veldig høy i den 8,5 mil lange traseen og hovedfeltet kom nærmest samlet opp fra Båtholen, hvor det på forhånd var forventet at noen skulle rykke.

– Sånn er det i sykkelsporten. Når det blir spurtoppgjør kan alt skje. Jeg er sterk på få meter og hadde marginene med meg i dag, smiler Eriksen.

Den rutinerte rytteren kommer rett fra Trondheim, hvor han ble nummer tre i terrengrittet Markathrilleren i klasse M40-44 dagen før.

– Dette var deilig. Og det er flott med dobbeltseier til Mosjøen, smiler han.

Hjemmeseier

Mosjøryttere utmerket seg også positivt i andre klasser. Både Camilla Gullhav Hatlen (K-Elite) og Mats Klaussen Aakvik (M15/16) ble Nordnorske mestere for andre gang på like mange dager, med seier i hver sin klasse.

– Det var flott å sykle i dag. Herlig vær og god innsats. Vi er fornøyde, sier de to, som startet i første fellesstart med en sju mil lang trase.

Arrangørene i Mosjøen og omegn Cycleklubb, var strålende fornøyde med helgens avvikling.

– I dag har vi en fellesstart med 70 påmeldte ryttere. Det nydelig vær og topp ramme rundt det hele. Kjempemessig! smiler rittleder Børge Strandheim.

– Vi har et velsmurt opplegg med gode støttespillere som leverer profesjonelle tjenester. Vi får virkelig vist fram at vi kan arrangere ritt av dette formatet, legger han til.

Artikkeltags