Vant i Granåsen

Artikkelen er over 13 år gammel

Tom Eriksen kjørte inn til en 5. plass totalt, og seier i sin klasse i Markathrilleren i Granåsen.

DEL

Tom Eriksen og Raymond Lian fra Mosjøen og Omegn Cycleklubb møtte eliten i Midt-Norge i den 42 kilometer lange Markathrilleren som ble arrangert sist lørdag.

Rittet er et hardt terrengritt som har start og innkomst ved hoppbakkene i Granåsen. Løypa består av stier, traktor- og grusveier og har en kraftig stigning midtveis på 11km. Løypa går helt ned mot havet og tilbake til toppen av Granåsen.

Raymond Lian hadde før start litt kneproblemer og måtte bare satse på å fullføre. Han kom i mål på omlag 2 timer. I år har Lian deltatt på flere terrengritt sammen med Tom Eriksen, men har ikke den samme grunntreninga og har fått kjenne belastningsproblemene.

Tom Eriksen startet moderat, men kjørte seg hele tiden oppover. Ved passering 30km lå han som tredjemann totalt, to minutter bak teten. Mot slutten tapte han terreng og havnet på en femteplass totalt.

– Dette er et vanskelig løp der man ikke får store felt og drahjelp, og man må gjøre mye av jobben selv, sier Eriksen.

Han hadde ellers full kontroll på sin klasse og ble klassevinner i 40-44 år.

– Ungdommene fra TVK ble harde, men dette er jo området de trener i til daglig. Enkelte utforkjøringer måtte jeg holde igjen i, blant annet en steinete traktorvei på 3km som hadde 10 prosent fall, sier Eriksen som igjen opplever formstigning mot slutten av sesongen..

– I år som i fjor kommer formen sterkt mot slutten av sesongen. Jeg kjører tre løp til hvis beina og motivasjonen holder. Granåsen ble en hard og fin oppkjøring til helgas "Finnmarkstur" på 112km i Sverige, sier han.

Resultater de beste (klasse i parentes):

1. Jan Sæther, TVK 1.28.53 (30-39)
2. Ola Kjøren, TVK 1.30.43 (16-19)
3. Fredrik Blomli, TVK 1.32.56 (20-24)
5. Tom Eriksen, MOC 1.34.24 (40-44)

Artikkeltags