– Skuffet er jeg selvsagt. Det er ikke her jeg skulle stått akkurat nå, sier Guro og tar seg en slurk av drikkebeltet.

Det hele startet med nest beste tid i prologen, og ble avsluttet med en knusende seier i B-finalen.

Valgte feil taktikk

Avgjørelsen for Guro sin del falt i semifinalen. Hun kom inn til en fjerdeplass, og tida var dessuten for dårlig til å komme med på tidskvoten til finalen.

– Det var kanskje ikke så lurt å legge seg i tet og styre løpet helt til siste bakken, sier hun i etterpåklokskapens klare lys. At hun kjørte fortere i B-finalen viste vel også at kapasiteten egentlig var god nok for finale i dag.

Siste vinner

Guro var uten tvil en av de heteste favorittene før Beitosprinten i år. I fjor ble tilsvarende renn avlyst, så Drevja-jenta var siste vinner i og med at hun overraskende banket Bjørgen for to år siden.

– Det er to av verdens beste sprintere som går i mål nå, sier Guro mens hun følger finalen fra sidelinja. Selv hadde hun ambisjoner om å være akkurat der.

– Det jeg viste i dag var ikke superform, men jeg er i bra slag. Faktisk hakket bedre enn i Düsseldorf. Derfor er det skuffende å stå her nå, sier hun.

Skuffende 7. plass

Å bli nummer sju blant landets beste løpere er ikke bra nok for Guro. Det er en plassering som passer bedre i verdenscupen.

– Nå skal jeg ta med meg de to andre løpene her som en gjennomkjøring, og så får vi se fram mot de kommende sprintrennene, sier hun.

Verdenscupen fortsetter i Gällivare neste helg, men det neste sprintrennet går i Kuusamo i Finland 25. november.

– Artig med Lotte

Guro og søsteren Lotte har konkurrert sammen mange ganger tidligere, og i går holdt de på å havne i samme kvartfinale. Lotte ble nummer 17 i prologen, og Guro hadde nest beste tid. Hadde en av dem ramlet to plasser ned på prologlista ville de havnet i samme heat.

– Det er artig at Lotte er med, og i dag gjorde hun en bra prolog. At det ble havari i kvartfinalen var ikke så bra, men du skal se at hun snart puster meg i nakken, sier Guro.