Unge matchvinnere senket Glimt

SCORET: Roholla Iqbalzadeh (nummer to fra venstre) har laget 1-0 til hjemmelaget og blir gratulert av Tony Rene Johansen, Andreas Jensen, Andreas Skog, Lasse Rossvoll og Markus Brandth.

SCORET: Roholla Iqbalzadeh (nummer to fra venstre) har laget 1-0 til hjemmelaget og blir gratulert av Tony Rene Johansen, Andreas Jensen, Andreas Skog, Lasse Rossvoll og Markus Brandth.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Roholla Iqbalzadeh, Andreas Skog og Mats Klaussen Aakvik er ikke mer enn 47 år til sammen, men mot Glimt var de gamle nok.

DEL

Mosjøen-Bodø/Glimt B 3-0 (1-0)

De scoret hvert sitt mål i en underholdende fotballkamp på Kippermoen, der hjemmelaget nedkjempet B-laget til Bodø/Glimt.

Målene ble scoret på imponerende vis, men det var i forsvaret grunnlaget for seieren ble lagt.

For gultrøyene fra Bodø klarte aldri egentlig å true Andreas Dahle i MIL-buret. Dette fordi forsvarsrekka anført av Eirik Høgseth og Markus Brandth var meget samkjørt. Brandth vinner omtrent alt som finnes av baller i lufta, og Høgseth er snar til å bryte og avansere på banen.

Noe av det første sistnevnte gjorde i lørdagens kamp var å gå over hele banen alene og sette et godt skudd ikke altfor langt utenfor stengene til Glimt-keeper Emir Resulbegovic.

Roholla Iqbalzadeh fulgte opp praktkampen fra sist helg og var et naturlig og giftig oppspillspunkt på venstre kant. Han spilte særlig overbevisende i første omgang. 15-åringen scoret et nydelig mål på halv volley etter at Markus Brandt hadde hoppet over et innlegg fra høyre kant.

Glimt hadde en del spill i løpet av kampen, men ble som nevnt effektivt forhindret fra å komme til skikkelige målsjanser. Selv om hjemmelaget scoret tre mål til slutt, så var heller ikke de ikke spesielt effektive framover. Det kunne blitt flere mål.

Mats Klaussen Aakvik hadde blant annet et stangskudd noen minutter før han scoret 2-0, og Eirik Nergård bommet på uforståelig vis på ei heading som var mot åpent mål.

Med 2-0 ble skuldrene til hjemmelaget senket uten at det gikk ut over angrepsviljen til hjemmelaget. Andreas Skog fikk æren av å sette en deilig kistespiker like før sluttsignalet. Skuddet kom fra 20 meter og duppet elegant ned bak Glimt-keeperen.

Trener Rune Pedersen er full av lovord om laget sitt.

– Guttene leverte en fantastisk kamp, særlig sett ut fra et defensivt standpunkt. Jeg mener at Glimt kom til to ikke veldig store målsjanser i løpet av hele kampen. Det er også svært gledelig å se at det fungerer framover, og at vi har gode juniorer og guttespillere som tar sjansen når de får den, sier han.

Treneren gleder seg storligen over talentene fra årgangen til Iqbalzadeh, Aakvik og Skog. Men skryter også av de mer erfarne gutta på laget.

Artikkeltags