Trente gamleklubben

TEMPO: Bent Inge Johnsen ber Runar Ottesen og de andre MIL-spillerne om å holde tempoet og presisjonen oppe på mandagens trening. (Foto: Pål Leknes Hanssen)

TEMPO: Bent Inge Johnsen ber Runar Ottesen og de andre MIL-spillerne om å holde tempoet og presisjonen oppe på mandagens trening. (Foto: Pål Leknes Hanssen)

Artikkelen er over 9 år gammel

16 år har gått siden Bent Inge Johnsen forlot moderklubben Mosjøen IL til fordel for Bodø/Glimt. Mandag var han tilbake på Kippermoen som trener.

DEL

Det var i en kamp mot nettopp Bodø/Glimt, at den gang Glimt-trener Trond Sollied fikk øynene opp for den slepne MIL-spilleren.

MIL bet brukbart fra seg i kampen som endte med 5-2 til Bodø/Glimt og sesongen etter var Bent Inge på plass som spiller for gultrøyene.

– Jeg husker kampen godt, sier Bent Inge som tror at møtet mellom lagene tirsdag også kan bli en jevn affære.

– Hvis MIL presterer over evne og vi har en dårlig dag på jobben kan det fort bli jevnt. Men jeg blir skuffet hvis vi ikke kjører kampen mot et tredjedivisjonslag, sier Bodø/Glimts assistenttrener.

Strøkne forhold

Mandag fikk Bent Inge kjørt en del "Glimt-øvelser" med ei imponerende stor MIL-gruppe.

– Vi er vel 28 spillere her i dag. Litt i overkant. Snittet ligger vanligvis rundt 20, sier MIL-trener Rune Pedersen som likte det han så av øvelser på en strøken gressbane på Kippermoen.

– Vi prøver å kjøre noen av de øvelsene vi har inne i vårt opplegg. De største forskjellene mellom Mosjøen IL og lagene i den øverste divisjonen er naturlig nok tempoet og presisjonen i pasningene. Spillerne på toppnivået er mer bevisste på når de skal slå på fot og når de skal velge ei pasning i rom. Bevegelsesmønstrene skiller seg også en del, sier Johnsen som lover at Glimt tar kampen mot Mosjøen på ramme alvor.

– Vi har hatt ei uke fri nå og trenger ei skikkelig gjennomkjøring på en god gressbane før kampen mot Brann, sier han.

Setter krav

Forskjellen mellom Bodø/Glimts tabellsituasjon i år i forhold til halvspilt serie i fjor er enorm.

Bent Inge innrømmer at det har vært tungt når marginene ikke har vært der på samme måte som i fjor.

– Det er klart det er tungt å komme på trening på mandag og både spiller, trenere og støtteapparatet er skuffet etter helgas resultat. Men vi er enige om at vi gjør ting riktig, men vi har begynt å sette strengere krav til spillerne på trening. Når vi skal ha intensitet i de tingene vi gjør, da skal det også være det, sier Johnsen som tror seieren mot Lyn før fotballferien var et vendepunkt.

– Vi har hatt gode kamper i vår også, men resultatene har utvilsomt vært for dårlige, medgir han.

Drage er spennende

I og med at Bodø/Glimt var nedrykkstippet i fjor, tror også Johnsen at laget fikk en del gratis av lag som rett og slett spilte dumdristig.

– De kom opp til Aspmyra og sto høyt. Det passet oss perfekt, sier han.

Laget fra Bodø er stadig på utkikk etter nye spennende spillere som kan passe inn i deres spillestil. Og Bent Inge er klar på at Thomas Drage er en spiller som på sikt kan bidra høyt oppe i divisjonssystemet.

– Thomas er landslagsspiller og med det vet vi at han holder et høyt nivå. Han har en utrolig god motor og i tillegg er han en veldig bra med ball. Det er akkurat slike spillertyper klubbene ser etter. Vi har sett han i et par kamper og vet at han har kvaliteter, sier Bent Inge Johnsen.

Artikkeltags