Tredje trimkarusell

Artikkelen er over 14 år gammel

Om en måned starter den tredje utgaven av trimkarusellen i Vefsn. Første konkurranse er Hjartfjellrennet på Skjåmoen.

DEL

De tre arrangørklubbene har bestemt seg for å kjøre samme opplegg som før, og det betyr at deltakerne kan vinne både sydentur og bli Vefsnhardhauser.

– Det var stor økning fra første gang til andre gang, og nå håper vi selvsagt at deltakerantallet øker igjen, sier Ulf Bastholm i Mosjøen IL. Han og skiggruppa i MIL arrangerer Reinfjellmarsjen, en turmarsj fra Langvatn til Kippermoen.

De to andre arrangementene er Hjartfjellrennet på ski og Vefsntråkket på sykkel.

– Vi fikk en kjempeøkning av deltakere i aktiv klasse i fjor på grunn av trimkarusellen, og totalt hadde vi flere deltakere enn på lenge, sier Erling Klaussen i Hjartfjellkomitéen i Olderskog IL.

Flere Vefsnhardhauser

De som deltar i aktiv klasse i de tre konkurransene blir Vefsnhardhauser hvis de gjennomfører. Det første året var det sju deltakere som gjennomførte, og i fjor var det hele 28.

Arrangørene av trimkarusellen har håp om å få dele ut enda flere bevis (pins) på at deltakere har klart kravene.

– Nytt av året er at de som har blitt Vefsnhardhauser to ganger tidligere har sjansen til å få en ekstra fin utmerklelse i år. Vi har laget en pin for tredje gangs deltakelse og en for femte gang. Trimkarusellen har kommet for å bli, og vi ser langt framover, sier Ulf Bastholm.

Trimpremie

Et ekstra trekkplaster er hovedpremien som trekkes blant alle som er med på de tre arrangementene.

– Det blir reisegavekort til en verdi av 8.000 kroner i år også, og for den premien kan man komme seg til syden, sier Tom Eriksen i Mosjøen og Omegn Cycleklubb.

I fjor sprang Dag Frode Bjerknesli seg inn til en femteplass i Reinfjellmarsjen og en sydentur. Men man trenger bare gjennomføre de tre konkurransene for å være med i trekninga.

– Jeg tror nok en såpass stor premie skjerper interessen for å være med i alle tre arrangementene, sa fjorårsvinneren etter innkomst på KIppermoen.

Hjartfjellrennet

Arrangeres søndag 13. mars på Skjåmoen av Olderskog IL i samarbeid med Grane IL. Turrennet er ca 30km (flere kortere alternativ), og går i ei rundløype opp til Holmvatnet. 251 deltakere i fjor.

Vefsntråkket

Arrangeres lørdag 11. juni, og løypa er denne gang litt uviss. Andåsbakken blir ikke asfaltert etter ombygging og Mosjøen og Omegn Cycleklubb må finne en annen løype. Det blir uansett ei lang løype på ca 60km og ei på ca 20-30km. 118 deltakere i fjor.

Reinfjellmarsjen

Arrangeres søndag 28. august av Mosjøen IL skigruppa. Løypa starter på Langvatn gård, og det er to lengder å velge mellom, 21km og 10km. 120 deltakere i fjor.

Artikkeltags