Topptid i Birken

FORNØYD: Erik Horne Nordstoga hadde all mulig grunn til å være fornøyd etter lørdagens topprestasjon i Birkebeinerrittet. 
 (Foto: Svein Halvor Moe)

FORNØYD: Erik Horne Nordstoga hadde all mulig grunn til å være fornøyd etter lørdagens topprestasjon i Birkebeinerrittet. (Foto: Svein Halvor Moe)

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Erik Horne Nordstoga opplevde et av sine aller største øyeblikk på sykkelsetet.

DEL

Den kapasitetssterke mosjøværingen har hatt en drøm om å kile seg inn blant de 50 beste i eliteklassen. Lørdag var den gode plasseringen en realitet. Det hadde fortsatt gått bare 2 timer og 45 minutter siden startskuddet smalt, da Mosjøen-syklisten kom susende inn til klar ny bestenotering.

– Jeg er kjempefornøyd med både tiden og plasseringen. Det ble en veldig god dag for mitt vedkommende, sa Horne Nordstoga som virkelig har fått fart på pedalene de siste ukene. Det er ikke mange dagene siden han var med og kjempet om seieren i et sterkt startfelt i Pilgrimsrittet. Horne Nordstoga fortalte da at han syntes det gikk trått fram til ferien, men at han følte det holdt på å løsne.

Prikket inn formen

Det skulle vise seg at han klarte å prikke inn toppformen da det gjaldt som mest. Horne Nordstoga har prestert så bra de siste årene at han i år fikk sykle i eliteklassen, og en bra startposisjon hadde han også fått. Som småbarnsfar forteller den ivrige syklisten at han må være strukturert i en travel hverdag for å få gjennomført den treningen han ønsker og trenger for å kjempe så høyt opp på resultatlistene som han gjør.

– Hvordan vil du oppleve den sterke prestasjonen i Birkebeinerrittet i år?

– Vi var for en gangs skyld heldige med forholdene. De siste årene har det regnet i forkant og under selve rittet. Det har ført til utfordrende og vanskelige forhold. Jeg visste det var mulig å sykle fort denne gangen dersom beina var fine, og de var heldigvis det slik at jeg klarte å hente fram mitt beste, sa en glad syklist etter løpet.

Måtte slippe

Horne Nordstoga kan ikke se at han kunne ha gjort så mye annerledes under årets ritt. Mosjøensyklisten tapte noen minutter på at han og fire andre måtte slippe puljen de kjørte sammen med etter knappe fire mils sykling. I Rosenbakken merket Horne Nordstoga at det gikk for fort til at han kunne henge med. Dermed måtte farten justeres, og etter hvert ble han og de andre hentet inn av en annen pulje.

– Denne gruppa holdt også bra fart, så jeg bet meg fast da de kom. Jeg følte jeg hadde kontroll, og det er stor forskjell på å kjøre sammen med noen i stedet for alene i denne typen ritt. De fleste opplever at det er vanskelig å holde stor fart over tid så lenge du kjører alene, sa Horne Nordstoga, godt fornøyd med at all treningen ga resultater.

Artikkeltags