Tom sterkest fra Bodø til Mo

BEST: Ingen klarte å følge Tom Eriksen i årets utgave av Polarsirkelrittet.

BEST: Ingen klarte å følge Tom Eriksen i årets utgave av Polarsirkelrittet. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Dro fra Hugo Strand mot slutten.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Etter at Tom Eriksen fra Mosjøen og Hugo Strand fra Rana hadde syklet sammen stort sett hele veien med sitt viktigste mål om å slå Team Polarsirkelen, ble det til slutt en overlegen seier til Eriksen i Polarsirkelrittet.

Eriksen syklet på 6,10,23, mens Hugo Strand måtte gi seg på Reinforsheia og kom i mål på 6,12,01.

– Men ettersom vi slo Team Polarsirkelen begge to, er det helt greit. Det er bare så raille, sa Hugo Strand etter at han kom i mål.

Satser på rekord

Vinneren tror de kunne kjempet om å sette ny rekord i løpet hvis det ikke hadde vært for en enorm motvind ned Dunderlandsdalen. Rekorden er på 5,57,28 fra 2007.

– Vi sto nesten i ro i perioder, men jeg hadde gode bein så det gikk bra, sier Eriksen, som i år skal sykle for Team HTC Pride som har satt seg som mål å sette ny rekord fra Lillehammer til Oslo.

Eriksen og Strand kjørte i fjor på laget som var med å sette rekord i styrkeprøven fra Trondheim til Oslo.

Team Polarsirkelen kom i mål på rundt 6 timer og 18 minutter, mens det nye laget, Team Styrketråkket Rana (omtalt i lørdagens utgave av Rana Blad), kom fornøyde i mål på sju timer og 26 minutter.

Drømmen gikk i oppfyllelse

Polarsirkelrittet er mer enn bare om å komme først. I fredagens utgave av Rana Blad skrev vi om Daniel Vekseth i Team Daniel. Han kom også i mål omtrent på åtte timer og var bare et stort glis i målområdet.

– Drømmen gikk i oppfyllelse. Det var veldig mye vind og regn før Fauske, men hvis været blir bedre neste år så skal jeg sykle igjen, sier Daniel Vekseth mens det strømmer til folk for å gratulere han i målområdet.

På Saltfjellet var det tørre snøbyger, så syklistene fra Bodø opplevde omtrent alle fire årstider som gjorde rittet ekstra tungt.

De fleste syklet fra Semska på Saltfjellet og ned til Mo i Rana. Her var det den tidligere kombinert-løperen Tor Einar Kralicek Henriksen som ble vinner.

Måtte i ambulanse

Det var også et stygt uhell i løpet. En av Team Polarsirkelens ryttere falt av sykkelen mens laget holdt en snittfart på 50 kilometer i timen. Både syklisten og sykkelen fikk hard medfart, og rytteren måtte hentes av ambulanse med store smerter i ryggen. Heldigvis for resten av rytterne i feltet, var det ingen av dem som ble dratt med i dragsuget av fallet.

Artikkeltags