To stikk til Strand

TO SEIRE: Hugo Strand (t.h.) fikk i helga to seire over sin lokale erkerival Tom Eriksen. (Foto: Christopher Engås)

TO SEIRE: Hugo Strand (t.h.) fikk i helga to seire over sin lokale erkerival Tom Eriksen. (Foto: Christopher Engås)

Artikkelen er over 12 år gammel

Mosjøens Tom Eriksen måtte se seg slått av Rana Sykkelklubbs Hugo Strand både i tempo og fellesstart under Vefsntråkket i helga.

DEL

I helga gikk de to første løpene i Helgelandstrippelen på sykkel av stabelen i Vefsn, og det var knyttet stor spenning til duellen mellom Rana sykkelklubbs Hugo Strand og Mosjøen Cycleklubbs Tom Eriksen.

Råsterke Strand satte hjemmefavoritten på plass begge dagene.

Sprengt

Første løp i helga var "Kjemsåstempoen", et bakkeløp på knapt fem kilometer fra Hagfors til området ved Kjemsåsen altpinanlegg. Eriksen startet ett minutt foran Strand, men innså snart at han ikke ville klare å holde farta oppe.

– Jeg gikk ut hardt, men kjente snart at det ikke kom til å holde. Jeg ble rett og slett sprengt i bakkene, sier Tom Eriksen som sliter med en forkjølelse som ikke vil slippe taket. Da han kom i mål var erkerivalen Strand nesten helt oppe i ryggen hans, og han ble også slått av lagkameratene Yngvar Hansen og Tor Arne Bonsaksen.

– Det gikk lett og greit dette, og jeg føler at jeg er i god form, sier Hugo Strand som ikke var like sikker på seier foran fellesstarten søndag.

– Fellesstart er en helt annerledes øvelse med mange andre faktorer å ta hensyn til. I en tempoetappe er man alene i krigen mot klokka.

Samlet felt

Søndagens løype gikk fra Mosåsen sør i Mosjøen, til Trofors i Grane, og tilbake igjen, en avstand på rundt åtte mil. Om lag 30 av de 40 syklistene i feltet holdt seg mer eller mindre samlet til Spølrem-stigninga etter Laksforsen i Grane. Da falt en del løpere fra ei stund, men ikke i verre avstand enn at noen klarte å kjøre hovedfeltet inn igjen.

21 løpere kom susende mot mål samlet, og ikke uventet ble det hele et spurtoppgjør mellom Tom Eriksen og Hugo Strand. Sistnevnte hev seg i mål om lag fire meter før hjemmefavoritten med et jubelbrøl som levnet liten tvil om at han var fornøyd med prestasjonen som gir ham ledelse i veterancupen.

Eriksen var ikke misfornøyd tross to andreplasser i helga.

– Jeg er ikke helt frisk, og vurderte faktisk å bryte underveis. Nå må jeg bare pleie kroppen for å prestere bedre, sier Eriksen.

Suksessarrangement

Mosjøen og Omegn Cycleklubb kan smykke seg med ei prikkfri helg hva angår arrangement.

– Vi fikk honnør for godt arrangement av erfarne løpere. Alt gikk prikkfritt, ikke minst sikkerhetsopplegget med følgebiler, sier leder for MOC, Jens Berget.

Han er fornøyd med traseen Mosjøen-Trofors som ble brukt for første gang i år. At så mange løpere kom samlet til mål mener han skyldes høyt nivå.

– Man skal være utrolig sterk for å klare å kjøre fra feltet når man har passert Ravnåmoan på veg tilbake. Da gjemmer de beste toppkreftene sine til spurten, sier Berget som selv satt i hovedfeltet, og brukte dermed i underkant av to timer på den åtte mil lange turen.

Artikkeltags