To medaljer i junior-NM

TO MEDALJER I NM: Martin Haraldsen (t.v.) og Kristian Dahl imponerte med å ta to bronsemedaljer i junior-NM i badminton i Sandefjord i helga. (Foto: Kenneth Johansen)

TO MEDALJER I NM: Martin Haraldsen (t.v.) og Kristian Dahl imponerte med å ta to bronsemedaljer i junior-NM i badminton i Sandefjord i helga. (Foto: Kenneth Johansen)

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Herøyfjerdingene Martin Haraldsen og Kristian Dahl kom i helga hjem med to bronsemedaljer i junior-NM i badminton i Sandefjord.

DEL

Haraldsen og Dahl reiste nedover med håp om å kunne markere seg blant de aller beste juniorene i landet. I utgangspunktet var trekningen noe vanskelig for de unge talentene fra Herøy, men som man vet skal kampene spilles først.

Blant de beste

For Martin sin del ble dette nok en bekreftelse på at han hamler opp med de beste i landet, både i hans klasse og klassen over. Han presterte en imponerende tredjeplass i singelklassen.

Her tapte han semifinalen mot Marius Fartum (Haugerud), samme mann som han tapte finalen mot i UBM, med settsiffrene 21-14 og 21 -13. Fartum er forøvrig rangert som nr. 8 blant seniorene i landet.

Kristian Dahl møtte sin overmann i kvartfinalen. Etter en spennende kamp tapte han knepent med settsifrene 21-19 og 22-20 mot Jonas Christensen fra Frogner.

Dobbel-styrke

I dobbel viste også herøyfjerdingene styrke. Etter en spennende kvartfinale med en tresetts kamp hvor de slo paret som var rangert som nr. 2 på stevnet, kom Kristian og Martin seg til semifinale. Her møtte de stevnets antatt beste par, og etter en jevnspilt kamp var det mootstanderne fra Sandefjord som trakk det lengste strået og vant med siffrene 23-21 og 21-14. Dermed var en ny tredjeplass i boks

– Det er gledelig å se at forspranget til de aller beste i landet blir mindre. Dette gir inspirasjon til å trene knallhardt videre, sier de to guttene som kom hjem til Herøy sent søndag kveld.

Imponert

Trener for Herøy Badmintonklubb, Dan Frede Dahl, lar seg stadig imponere over kapasiteten til de to guttene.

– Det er lange reiser, og disse spillerne er mer eller mindre selvlærte. To tredjeplasser er langt over det en kunne forvente, men kanskje ikke så overraskende når en ser på stigningen til Martin og Kristian, sier han.

Dahl bemerker også at klubbene lenger sør har profesjonelle trenere med en individuell oppfølging av hver enkelt spiller. Han håper at prestasjonene til Haraldsen og Dahl vil bidra til at spillere fra Helgeland blir lagt mer merke til i den store sammenhengen.

Artikkeltags