Tilbake til start

Artikkelen er over 13 år gammel

Vefsntråkket er tilbake til Halsøy, og det blir et rent trim- og turritt. – Vi arrangerer to aktivritt med veterancup til høsten, sier Bård Svendsen, leder i Mosjøen og Omegn Cycleklubb (MOC).

DEL

I fjor var det start i Mosjøen sentrum og målgang på Ollmoen, og året før var de også i sentrum.

– Det blir tilbake til slik vi arrangerte tidligere, sier Bård Svendsen som har lang fartstid i Halsøy IL fra tidligere.

Marka Rundt

Marka Rundt var et trimarrangement som Halsøy IL ski startet tidlig på 80-tallet, og det er den løypa som nå sykles i Vefsntråkket.

– Det er to distanser å velge i, og det er to klasser å velge i, sier Svendsen som framhever at det er trimmerne han først og fremst er ute etter.

– Det ble kanskje litt for mye konkurransepreg over rittet da vi startet i byen. Nå håper vi at trimmerne kommer tilbake og bruker Vefsntråkket som en flott søndagstur.

Vefsntråkket arrangeres førstkommende søndag med start og mål på klubbhuset til Halsøy IL. Én runde rundt Marka er 16 kilometer, og de som stiller i turklassen sykler tre runder.

Ikke spurtoppgjør

I og med at rittet har status som turritt blir det ingen spurtoppgjør mellom de som konkurrerer i år.

– Vi har funnet ut at det er best å dele opp rittene våre. Det betyr at vi arrangerer Vefsntråkket nå, og at vi arrangerer en tempo og et landeveisritt med start og innkomst på Remma i august. De to rittene i høst teller med i Helgelandstrippelen, sier Svendsen.

For å få til helgas ritt har sykelklubben et nært samarbeid med Halsøy IL.

– De stiller med vaktmannskaper, og vi bruker deres klubbhus. Det er en god løsning, sier han.

For de som syns løypa rundt Marka er i lengste laget arrangerer MOC et familieløp fra Halsøy til Kippermoen og tilbake.

– Den løypa blir bare på 8 kilometer og går mest på gang- og sykkelveier, sier han.

Artikkeltags