Til nordisk for å hevde seg i toppen

FRAMME: Det er her Trond Are Rasmussen ønsker å ligge når han møter ryttere fra hele Norden i helgas mesterskap. Bildet er fra NNM. (Foto: Eivind Biering-Strand)

FRAMME: Det er her Trond Are Rasmussen ønsker å ligge når han møter ryttere fra hele Norden i helgas mesterskap. Bildet er fra NNM. (Foto: Eivind Biering-Strand)

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Trond Are Rasmussen drar ikke til Danmark for å være listefyll i nordisk veteranmesterskap.

DEL

– Det er ikke sikkert jeg lykkes, men jeg skal i alle fall forsøke, sier rytteren fra Mosjøen og Omegn Cycleklubb som er tatt ut på landslaget i fellesstarten i nordisk.

Han ble nummer to i veteran-NM tidligere i sommer, og fikk tilbud om å sykle med landslagsdrakt i Danmark.

– Det er fem ryttere på laget i tillegg til at det er noen som kjører utenom landslaget, sier Trond Are som skal i ilden på tempoen lørdag.

– For meg blir de 30 km bare en anledning til å "lufte" ut litt før søndagens fellesstart. Jeg trenger en skikkelig gjennomkjøring etter en lang reise nedover, sier han.

Flatt men hardt

Nordisk mesterskap arrangeres i Frederikshavn, og løypa går i Sæby litt sør for byen. Fellesstarten er 136 km og går over seks runder på 24,5 km.

– Det er etter norske forhold en flat løype, men forholdene i Danmark er ofte vanskelige på grunn av mye vind. Det blir tungt nok, sier Rasmussen som deltar i den hardeste klassen, nemlig 30-39 år.

– Her er det mange ryttere som nettopp har avsluttet en aktiv karriere og har stor kjørestyrke. På startlistene er det selvsagt flest dansker, og jeg regner med at det er mange svært gode ryttere i feltet, sier han.

Etter planen skulle også Hugo Strand fra Rana sykkelklubb være med. Han plasserte seg meget godt i sin klasse i fjorårets veteranmesterskap.

– Hugo har akkurat begynt å trene igjen etter Styrkeprøven. Han ble syk i etterkant av rekordforsøket og har slitt litt med det.

Starte på nytt

For Trond Are Rasmussen (34) er det litt tilbake til gamle dager når han stiller i et internasjonalt mesterskap. For 12 år siden syklet han sitt siste store ritt etter en periode der han satset knallhardt på sykkel. Han ga seg med toppsatsingen i 1997 etter å ha flyttet hjem fra Sandnes.

– Det er en utfordring å være med på et så stort ritt med et så godt felt. Men det er dette jeg liker, og når jeg har brukt såpass mye tid på trening denne sesongen er det godt å få prøvd seg, sier han.

Trond Are håper at han kan være med i teten og at han har krefter til å følge de bruddene som kommer.

– Fredag kveld skal vi ha et taktikkmøte sammen med laglederne der vi skal bestemme hvordan laget skal opptre. Det blir spennende å se hva vi kan få til i fellesskap.

Artikkeltags