Testet laget til Styrkeprøven

PÅ LAG: Hugo Strand fra Rana og Tom Eriksen Fermann fra Mosjøen sykler sammen på et nytt lag som skal forsøke å slette rekorden Trondheim-Oslo. (Foto: Eirik Førde)

PÅ LAG: Hugo Strand fra Rana og Tom Eriksen Fermann fra Mosjøen sykler sammen på et nytt lag som skal forsøke å slette rekorden Trondheim-Oslo. (Foto: Eirik Førde)

Artikkelen er over 10 år gammel

Tom Eriksen Fermann og Hugo Strand har gjort unna sin første test med rekordlaget de skal delta på i Styrkeprøven Trondheim-Oslo.

DEL

Velo Club Zoncolan heter laget som er satt sammen av ryttere fra hele landet og som har som mål å slette SK Ryes rekord på 13:28:48.

Initiativtaker er tidligere Rye-kaptein Carl Erik Pedersen, en som virkelig vet hva som gjelder på de 540 kilometrene fra Trondheim til Oslo. Da SK Rye satte rekorden i 2005 hadde de en gjennomsnittsfart på 40,1 km/t.

Fredag ble den aller første testen gjennomført under rittet Enebakk Rundt, og Tom og Hugo er fornøyd med testen.

– Vi var 14 ryttere, og kjørte under den gamle rekorden, men vi måtte se oss slått med et par minutter av SK Rye, sier Tom om innsatsen i det 8 mil lange rittet som var et team-ritt. Han legger til at SK Rye hadde fullt lag med 30 mann.

Tom Eriksen Fermann og Hugo Strand var hele tiden med og holdt oppe tempoet, og med 43 km/t i snitt i en svingete løype ble testen godkjent.

– Tid og fart var laget fornøyd med, men den tekniske kjøringen var dårlig. Det ble kjørt for fort på bakketopper og i svinger, mens på flatene gikk det for sakte, sier Tom som vurderer å ta nok en test sammen med laget.

– Neste løp er Nordmarka Rundt på 180 km, og med mindre teknisk kjøring og flere ryttere blir det den endelige testen på om vi har et lag som kan utfordre SK Rye. Vi ble bedt om å komme nedover til rittet som går fjorten dager før Styrkeprøven, sier han.

For Tom er Styrkeprøven det store målet for sesongen, mens Hugo skal bruke Styrkeprøven til å komme i form til NM i tempo. I år skal han ta gull i klasse 45-49 år.

Søndag syklet Tom og Hugo Byneset-Klæbu (80 km) i Trondheim. De stilte i gruppe med frittstående syklister og Hugo kjørte inn til sterke 2.01.26 sammen med fem andre. Tom kom inn med gruppen bak på 2.06.44.

CK Viktoria, som også satser hardt på Styrkeprøven og som har helgelendinger på laget, hadde bestemt seg for rekordforsøk og kom i mål med 12 mann på 2.00.48.

Helgelendingene kom ikke inn på rekordtiden, men Tore Nilsskog og Rune Westwoll, Rana fikk 2.10.16. Frode Thomassen, Rana og Magnar Røneid, Mosjøen måtte bryte rittet, mens Jens Berget, Mosjøen ikke stilte til start.

Hvem av disse som kommer med på Trondheim-Oslo-laget er ikke bestemt.

Artikkeltags