Gå til sidens hovedinnhold

Tester ut rulleski på Seløy

Artikkelen er over 7 år gammel

Arrangørene av Bysprinten har lyst til finne flere bein å «gå» på. Rulleskirenn kan være aktuelt og i dag er OL-vinner Ola Vigen Hattestad på Seløy i Herøy

Norges Skiforbund arrangerte norgescup på rulleski i fjor, og fikk med seg flere samarbeidspartnere som spanderte fete premier.

I år er det planlagt en ny norgescup med løp som Oslo Skishow på Aker Brygge, Blink-festivalen i Sandnes og Toppidrettsveka i Aure på programmet.

I fjor var det 140 løpere som sanket poeng og Barbro Kvåle og Simen Østensen vant sammenlagt.

Det var til sammen ni konkurranser på fire forskjellige steder. Oslo Skishow, Blink Skifestival, Toppidrettsveka og Rudskogen Grand Prix hadde ett eller flere renn i norgescupen.

Norgescupfinalen gikk på motorbanen på Rudskogen med et distanserenn.

– Klart norgescupen er interessant for oss også, sier Trond Are Rasmussen i Helgeland Event.

– Vi har tenkt tanken, for å si det sånn, og vi har noen ideer om hvordan vi kan legge opp et arrangement på Helgeland, fortsetter han.

Det er ingen tvil om at Bysprinten på vårlig snø i gågata i Mosjøen kommer til å fortsette i årene framover, men om det blir et arrangement på barmark/asfalt i tillegg vil ikke Rasmussen svare konkret på.

– Det er ikke bare opp til oss. Vi har lyst til å ta med Helgelandskysten i et arrangment som kan gå over flere dager. Allerede i helga tar vi med oss løperne på en båttur til Herøy. Vi har lyst til å vise framkysten i tillegg til Mosjøen. Både Ola Vigen Hattestad og Øystein Pettersen er Bysprint-ambassadører som kan være gode å ha hvis vi planlegger andre arrangement, sier Trond Are Rasmussen.

Kommentarer til denne saken