Team Helgeland får eksperthjelp

Artikkelen er over 12 år gammel

Syklistene i Team Helgeland, som har Styrkeprøven som årets store mål, får eksperthjelp i helga. Tidligere topprytter og sportssjef i Norges Cykleforbund kommer til Mosjøen.

DEL

Sykkelklubbene i Sandnessjøen, Mosjøen og Mo i Rana har gått sammen om et lag som skal sykle Trondheim-Oslo på 16 timer. De har allerede hatt to samlinger i Sandnessjøen og Rana, og nå samles de i Mosjøen til teori og praksis.

– I tillegg til dem som er med på denne satsinga ønsker vi at så mange som mulig vil høre på Svein Gaute Hølestøl, sier Trond Are Rasmussen.

Åpne foredrag

Arrangørene i Mosjøen og Omegn Cycleklubb (MOCK) har samarbeidet med Helgeland Sparebank om et formiddagsforedrag fredag, og om kvelden inviterer de til et åpent foredrag på Fru Haugans.

– Han skal holde et åpent foredrag for alle interesserte som tar for seg temaet "Toppidrett innen næringsliv", og på kvelden blir det vel mer sykkel på programmet, sier Rasmussen.

Svein Gaute Hølestøl er tidligere sportssjef for landevei (2000-2006) i forbundet, men han har en lang sykkelkarriere som inneholder VM, OL og proffsykling.

Raskest mulig

Helgelendingene, som er rundt 40 i tallet, legger opp til å klare de 540 kilometerne på 16 timer. Det skulle ikke være noen umulighet. Rekorden er nemlig under 13 timer og 30 minutter.

– Han har sikkert mye å bidra med direkte til dem som satser, og de skal også ha ren sykkeltrening i helga, sier Rasmussen, som også ser at andre innenfor idretten i distriktet kan ha nytte av litt påfyll.

– Vi mener det er viktig for idretten å benytte seg av foredragsholdere som sitter inne med erfaring og utdanning innen toppidrett både nasjonalt og internasjonalt. Det kommer til å bli to veldig bra foredrag som idretten på Helgeland og Mosjøen kan dra nytte av, sier han.

Sykkelekspert

Svein Gaute Hølestøl gikk av som sportssjef ved nyttår, og nå trener han ryttere i Sandnes sykkelklubb. Nærmere en sykkelekspert er det vanskelig å komme.

Han har vært aktiv syklist i 20 år, og hatt trening som førsteprioritet. Likevel er han nå en topputdannet trener.

– Utdanning og jobber har vært tilrettelagt for at jeg skulle kunne satse på min idrett. Fra 1993-1997 var jeg på landslaget og 1998-2000 profesjonell. I dag er jeg mosjonist og bruker fritiden på å følge opp og trene junior og elitelag i Sandnes Sykleklubb, sier Hølestøl.

Han har høyeste utdannelse for trenere i Norge som jobber med utøvere som er på et internasjonalt nivå. I tillegg til denne utdannelsen har han gjennomført mange kurs i regi av Norges Idrettsforbund og Olympiatoppen; med motivasjon, coaching, media, kommunikasjon og idrettsspesifikke tema.

Artikkeltags