Tatt ut på landslaget

LANDSLAGET: Fire spillere fra Vegakameratene er tatt ut i en foreløpig tropp til EM-kvalik i futsal. (Foto: Vegakameratene.no)

LANDSLAGET: Fire spillere fra Vegakameratene er tatt ut i en foreløpig tropp til EM-kvalik i futsal. (Foto: Vegakameratene.no)

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Fire spillere fra Vegakameratene er tatt ut i en foreløpig tropp til EM-kvalifiseringen i futsal.

DEL

Brødrene Thomas og Jan Are Klaussen, som begge kommer fra Vega, er med i troppen.

Med seg har de lagkameratene Fredrik Høgaas og Kenneth Rakvaag.

- Det er så klart veldig artig å bli tatt ut. Og at det er fire stykker fra Vegakameratene er bra. Vi er jo i toppen, så det burde jo være sånn, sier Thomas Klaussen.

Kan gå videre

Totalt er det tatt ut 25 spillere, der den mest kjente nok er Carl-Erik Torp, som gikk til Brann fra Kongsvinger i november.

I januar skal troppen kuttes ned til 14 spillere, før første del av EM-kvalifiseringen spilles i Irland 20.23. januar. Der skal Norge møte Israel, Irland og Andorra.

- To fra Vegakameratene skal i hvert fall med i den endelige troppen, da skal vi si oss fornøyd. Vi har bra nok spillere til det, fastslår Klaussen.

Dette er første gang Norge forsøker å kvalifisere seg til EM-sluttspill i futsal.

- Vi er en ganske ny nasjon i futsalsammenheng. Landslaget har spilt mot Irland, og ligger på et litt høyere nivå enn dem. Så det blir ikke lett, men vi har muligheter til å komme oss videre fra første runde, sier spissen som har scoret 11 mål til nå i futsalsesongen.

Går for førsteplass

Etter at fem runder er spilt, topper Vegakameratene tabellen.

Like foran fjorårsvinner KFUM.

- Det blir nok en kamp mellom oss og KFUM, som i fjor. Vi går så klart for førsteplassen i år, slår Klaussen fast.

Både Thomas og Jan Arne spiller for Moss, som rykket ned fra Adeccoligaen i høst.

- Hva foretrekker du, futsal, eller utefotball?

- Det er litt forskjellige typer sport på et vis. Utefotballen er jobben min, så den er nok viktigst. Men det er artig å spille inne også, og å gjøre det såpass bra. Det er en god avkopling fra den vanlige sesongen, og god trening og oppkjøring til neste sesong, sier Thomas Klaussen.

Artikkeltags