Tatt på spesialiteten

2. PLASS:   Nok en meget god plassering i norgescupen for Olav Aleksander Benjaminsen. Han var bare centimeter fra en ny Norgescupseier i helgen. Her sykler han "ned" etter norgescuprittet i Oslo. (Foto: Rune Helle)

2. PLASS: Nok en meget god plassering i norgescupen for Olav Aleksander Benjaminsen. Han var bare centimeter fra en ny Norgescupseier i helgen. Her sykler han "ned" etter norgescuprittet i Oslo. (Foto: Rune Helle)

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Olav Aleksander Benjaminsen (17) spurtet inn til andreplass på fellestarten under helgens norgescup i Oslo. Denne gangen ble han tatt på spesialiteten.

DEL

Talentet fra Sandnessjøen tapte en av sine få reine spurtdueller da han kom til kort mot Alexander Dypwad fra Stjørdal. De to kjempet til målstreken, men det ble noen centimeter mellom dem.

– Her hadde jeg seieren inne, men jeg var litt ukonsentrert på oppløpet, og det straffet seg, oppsummerte Olav Aleksander.

God erfaring

Han vant den første Norgescupfellestarten i vår på massespurt. Denne gang var han så nær som overhodet mulig. I helgen var de ni ryttere som gjorde opp om førsteplassen.

– Jeg hadde definitivt muligheter her. På min nye hjemmebane ville det selvsagt vært litt ekstra moro å gå helt til topps, sa Olav Aleksander. Han kjører nå for Hero, hans nye klubb etter at han begynte på NTG i Bærum i fjor høst.

– Jeg ble stengt inne i spurten, og da jeg kom meg løs hadde flere fått noen meters forsprang. Kjedelig, men det skjedde ikke noe ureglementert, så dette er en erfaring å ta med seg videre, understreker han.

Jobbe med NM-formen

NM-uka starter 24. juni på Brumunddal.

– For meg blir det en Norgescup helgen før på Gjøvik. Nå har jeg fokus på trening og det å få en formtopp frem mot mitt første junior NM, påpeker Olav Aleksander. Han understreker at var like fornøyd med sine prestasjoner denne helgen som da han vant Norgescupstarten på Jæren.

– Da var det lette løyper. I helgen ble et kjørt tøft. Jeg gikk aktivt i brudd etter 10 av de totalt 115 kilometrene. Vi var rundt ti ryttere som stakk, og det holdt helt inn, fortelle sprintkanonen fra Sandnessjøen. Et par mann slapp, de andre holdt til mål.

– Det var i perioder tøft, og det er helt klart at jeg er blitt en mye sterkere kjører etter at jeg flyttet sørover. Selv om jeg bare ble nummer 33 på tempoen i helgen perset jeg meg med et halvt minutt, sa Olav Aleksander som fikk en sterk niendeplass på bakketempo.

– Kjørestyrken har kommet seg veldig bare etter sesongstart, men fremdeles har jeg mye arbeid foran meg før jeg er helt på høyden med de beste her, avslutter talentet fra Sandnessjøen som er junior også neste sesong.

Artikkeltags