Tapte i åpningen

Vegakameratene takker publikum etter tapet i åpningskampen. Kaptein Petter Høvok (nærmest) og Thomas Klaussen

Vegakameratene takker publikum etter tapet i åpningskampen. Kaptein Petter Høvok (nærmest) og Thomas Klaussen Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Vegakameratene tapte knepent i åpningskampen i Ungarn.

DEL

MVFC Berettyòùjfalu – Vegakameratene 3 – 2 (1 – 0)
Fakta fra UEFA:
Skudd på mål: 9-8
Skudd utenfor: 15-9
Gule kort: Ravlo, Klaussen, Moen.

Se Vegakameratenes egen nettside


Kampen ble spilt foran 7-800 entusiastiske tilskuere i Pálffy István Rendezvénycsarnok i Berettyóújfalu i Ungarn sent torsdag kveld, og var første kamp for Vegakameratene.

De spiller i hovedrunden i UEFA Futsal Cup. Tidligere på kvelden hadde Slov-Matic Bratislava (Slovakia) oppskriftsmessig slått APOEL FC (Kypros) med 5-1 i gruppens andre oppgjør.

Vegakameratene stilte med følgende spillere:
Fra start: Kenneth Rakvaag, Morten Ravlo, Jonas Wiseth, Thomas Klaussen, Ståle Haugen.
Benken: Kristian Flatabø, Petter Høvik (K), Martin Kristoffersen, Tor Christian Klaussen, Alf Einar Grimsø, Andreas Nordby, Christopher Moen, Kim Rune Ovesen, Andreas Fossli.

Fredag 3. oktober:
Vegakam - Matic Bratislava
MVFC - Apoel FC

Søndag 5. oktober:
Apoel FC - Vegakameratene
Matic Bratislava - MVFC

I første omgang var MVFC et litt hvassere lag, og de spilte seg til relativt åpne skudd ved flere anledninger, mens Vegakams avslutninger først og fremst kom på skudd fra litt distanse eller etter lange oppspill i bakrom.

MVFC tok ledelsen etter 9 minutter og 7 sekunder etter hjørnespark fra høyre side.

Vegakameratene kom best i gang i andre omgang, og hadde først et skudd i nettveggen fra Thomas Klaussen etter 15 sekunder, før Kim Rune Ovesen satte ballen midt på keeper etter rundt 2 minutter.

Hjemmelaget tok etter hvert over initiativet, og fikk et par gode sjanser.

Med 25.25 på klokka økte MVFC ledelsen til 2-0. Et skudd fra 10 meter går via hanskene til Kenneth Rakvaag og i mål.

Vegakam får en sjanse og et skudd fra Andreas Nordby, men keeper får så vidt ut hånda og slår ut til hjørnespark.

Med 30.18 på klokka økte MVFC til 3-0, etter at Vegaakam rotet bort ballen i eget forsvar. János Rábl får dermed en enkel jobb med å sette inn sitt andre for kvelden alene med Kenneth Rakvaag.

Med 0-3 tok Vegakameratgene sjansen på å ikle Andreas Nordby keeperdrakta for å være flyvende keeper. Det gir 5 mot 4 i angrep. Det var nært å gi resultater umiddelbart, men pasningen til Ovesen, som var fri foran mål, var dessverre upresis.

Etter dette ikler Andreas Nordby seg keeperdrakta for å være flyvende keeper, som gir 5 mot 4 i angrep. Det var nært å gi resultater umiddelbart, men pasningen til Ovesen, som var fri foran mål, var dessverre upresis.

Keepergamblingen åpnet selvfølgelig for gode muligheter imot, og MVFC satte ballen i stanga fra egen halvdel med 5,5 minutt igjen å spille.

Gamblingen ga likevel resultater. Først var det Thomas Klaussen som satte inn 3-1 fra 5 meter etter pasning fra nevnte Nordby nede ved linja.

Andreas Nordby tar så steget fra servitør til målscorer. Etter litt kluss foran keeper drar han ballen bak seg og setter ballen forbi keeper med hælen til 3-2, og fornyet spenning med 3,45 igjen.

De siste minuttene ble kaotiske, og det var både enorme Vega-sjanser og 10-metere fra MVFC. Hjemmelaget hadde nemlig blitt tildelt 5 frispark, og fra nummer 6 blir alle frispark 10-metere «alene» mot keeper.

De fikk hele tre 10-metere på tampen, men den første gikk i stolpen, før de to andre ble reddet av Vegakams eminente keeper Kenneth Rakvaag.

Trener Kai Bardal oppsummerer kampen slik;

- Vi kommer veldig sent i gang. De lå litt lavere enn forventet, og vi fikk ha ballen mer enn vi trodde. Vi slurvet en del, og de fikk forstyrret rytmen veldig mye. Vi fikk sjelden til å spille ballen fremover. Samtidig er det ikke noe stormløp mot vårt mål som vi har opplevd tidligere i Main round, sier han.

- Vi kommer mye bedre med fra halvspilt førsteomgang, og har et par gode muligheter som vi spiller oss til mot etablert forsvar. Målsetninga i andre omgang er å gjøre det samme, men å prioritere litt mer å kjøre på med de bevegelsene vi så vi lyktes med. Så blir det en rar omgang. Hele egen halvdel er en skøytebane, som gjør at vi sklir både i forkant av 2-0 og i flere av situasjonene hvor det blir dømt frispark. Når vi kommer under både 2-0 og 3-0 og har mange frispark imot ser det mørkt ut.

- Vi tar så ut keeper, og det tar litt tid med å komme i gang, siden vi sjelden er samlet så vi får trent på det. Når det setter seg ser vi at vi kan skape mye, og hver gang vi kommer i gang med etablert spill er det livsfarlig. Det ble 2 mål, og vi var veldig nære flere ganger etter det også, blant annet med et stangskudd fra 70 centimeter. De klarte å holde en del på ball, og vi hadde så mange frispark imot, som gjorde at vi måtte være forsiktige og la de holde på ballen.

- Alt i alt en ganske bra kamp, der vi gjør mye bra og scorer 2 mål. Veldig god innsats fra samtlige. Kampen blir preget av at vi mister konsentrasjonen litt og at det er ekstremt glatt ute på banen.

Artikkeltags