Takk for meg!

Artikkelen er over 16 år gammel
DEL

Når dette kommer på trykk har vi akkurat landet i Norge.

Den siste uka har vi fått matchet oss mot gode motstandere, i tillegg til trening. Man merker slitasjen i spillergruppa etter mange kamper på relativt kort tid. Etter at vi ble slått ut av Futsal-VM har vi spilt turnering (treningskamper) mot lokale lag og andre landslag.

Intensiteten er den beste man kan tenke seg og når man i tillegg vet at det er effektiv spilletid på to omganger av tjue minutter, så er det klart at det tærer på fysisk og mentalt. Første mesterskap tatt i betraktning, så skal vi si oss veldig fornøyde med det vi har prestert spillemessig.

Teknisk sett har vi ikke stått tilbake for noen, og vi har hele tiden utfoldet oss individuelt i forhold til de kvalitetene vi har. I alle lagidretter er samhandling viktig. Vi har ennå mye å lære i forhold til timing i både det defensive og offensive arbeidet.

Hver kamp lever sitt eget liv, så det må alltid være rom for modifikasjoner i spillet. Men vi har sett viktigheten av å ha en felles forståelse av hvordan utgangspunktet skal være i forhold til angrepsoppbygging, presshøyde, komplementære bevegelser osv. Denne felles forståelsen er gjennomsyret alle de beste lagene i dette verdensmesterskapet og det som skiller de beste fra resten . Men vi har tiden foran oss og skal utjevne disse forskjellene etterhvert som vi får spilt mer sammen.

For min egen del har det gått over all forventning. Føler at laget har brukt meg på det jeg er best på; angrepsoppbyggning gjennom sikkert kortpasningsspill samt å kunne utfordre oppasser, skape overtall, og spille angrepsspillerne opp i gode avslutningsposisjoner. Det har vært veldig givende å akklimatisere seg på et intensitetsnivå som tilsvarer det beste som er. Dette er nok et inntrykk som jeg tror flere av de andre spillerne deler med meg.

Den siste uken har vi overvært flere av sluttspillekampene som kuliminerte i finale mellom Colombia og Paraguay i en fullsatt VM-arena i går kveld. Klarer desverre ikke å sette ord på den stemningen som var i hallen, men det var som ei god treningsøkt å bare være tilstede. Sør-amerikanerne er utrolig til å skape entusiasme og interesse rundt en idrett som er helt enorm her. Futsal er en folkeidrett og en samlende aktivitet som inkluderer alle samfunnslag. Det gjorde et sterkt inntrykk å se betydningen av dette VM-gullet for befolkningen her.

Oppholdet har altså vært en enestående opplevelse for oss alle. Vi ser allerede fram mot alle begivenhetene som venter oss over jul, bl.a Futsal Elite. Programmet for landslaget er ennå ikke helt klart, men vi har visstnok fått flere tilbud om deltakelse i internasjonale turneringer, samt at vi skal ut i EM-kvalik.

Da takker jeg for denne gang.

Hilsen Stian

Artikkeltags