Syklistene alene i årets Værsting

Artikkelen er over 14 år gammel

Tom Eriksen kom først opp til Øyfjellvarden og vant årets utgave av Værstingen med god margin til Terje Gjengaar og Roy Ove Tverå. Syklistene fikk være alene i årets dyst.

DEL

I fjor var langrennsløperen Oddvar Hansen suveren i Værstingen, som da besto av sykkelløp opp Øydalen og til fots opp Øyfjellet. Da kom Eriksen på andreplass.

I år hadde arrangør Mosjøen og omegn cycleklubb og Halsøy Ski lagt om konkurransen, slik at sykkeletappen var lengre. Deltakerne syklet tre mil rundt Tverådalen før de tok veien opp Øydalen og løp opp fjellet.

Boikott

Det ble nok sett på som en måte å favorisere egne medlemmer på, for alle skiløperne som deltok i fjor var borte fra årets konkurranse. Tilbake sto 21 syklister fra klubbene i Mosjøen og Sandnessjøen. Ingen stilte til start i trimklassen.

– Vi må evaluere årets konkurranse og finne ut hva vi skal gjøre videre. Kanskje må vi gå tilbake til samme opplegget som i fjor, sier Eriksen.

Feltet startet i Mosjøen sentrum, men ble loset i sakte fart til Øya. Etter en nervøs start der alle lurte på hverandre, fant Eriksen ut at han ville kjøre løpet selv.

Vått og glatt

Fra Øksendalskrysset stakk han av fra feltet og ledet til mål. Det til tross for at han valgte å løpe opp fjellet i glatte og stive sykkelsko i regnværet som gjorde løypa ekstra sleip.

Terje Gjengaar var vel fem minutter bak Eriksen opp til varden.

Lisbeth Albrektsen var eneste kvinne som deltok, men hun hevdet seg svært godt blant mannfolkene. Hun var nummer 12 oppe på fjellet, og slo dermed nesten halvparten av mennene. I fjor kom hun på andreplass i kvinneklassen, som da talte flere deltakere.

– Det var neste lettere i år med lengre sykkeletappe, sier den spreke dama etter fjellturen.

Yngste deltaker var Mikal Tverå (14), mens Jan Eriksen (65) var eldste deltaker.

Artikkeltags