Syklet sammen med NRK-kjendis

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Raymond Lian dukket opp på fjernsynsskjermen i beste sendetid i går kveld. 27-åringen fikk størst oppmerksomhet i programmet om Birkebeinerrittet.

DEL

– Jeg hadde verken sett for meg at jeg skulle dukke opp verken her eller på fjernsynsskjermen, da jeg reiste til Sverige for å være med i et terrengsykkelritt. Der kom jeg i kontakt med Tone Lien som er arrangementsansvarlig for det populære Birkebeinerrittet. Hun lurte på om jeg kunne tenke meg å være med i en spesiell setting. Det takket jeg ja til og tirsdag var Dag Erik Pedersen på tråden. Siden har det gått slag i slag. Jeg har ikke angret på det, sa Raymond til Helgeland-Arbeiderblad i går ettermiddag.

Han var da på tur nordover etter begivenhetsrike dager i Mjøstraktene. Mamma Marianne var også med sørover.

Trening og kosthold

Hun var imponert over hvor godt sønnen taklet oppstyret.

Fredag og lørdag var det mange som skulle ha en bit av helgelendingen. Han har brukt det siste året på å kvitte seg med en god del kilo.

– Tom Eriksen skal ha mesteparten av æren for at jeg ble invitert til Birkebeinerrittet. Jeg tok i vinter kontakt med han. Først og fremst for å få råd om trening og kosthold. Siden har han vært en slags konsulent. Det var motiverende at jeg fikk fremgang så fort. Forrige helg var jeg i Trondheim og konkurrerte. Var helt ferdig i beina etter Markatrilleren. Fryktet der og da at det ikke ville bli flere ritt på meg i år. Jeg fikk heldigvis med meg denne folkefesten, sa Raymond som var stiv og støl etter målgangen. I går var han nesten ikke gangbar. Det var smertefullt å forflytte seg inn og ut av bilen. Lian var heller ikke spesielt lysten på å gå trapper. Han regner med det vil bli bedre i løpet av en dag eller to. Stiv og stølheten vil nok slippe taket i begynnelsen av uka. Det kan imidlertid ta noen dager før han kan trene for fullt igjen.

Fikk gode råd av Dag Erik

– Hvordan var det å sykle sammen med tidligere sykkelproff Dag Erik Pedersen, Raymond?

– Det var kjekt ettersom vi fant tonen med en gang. Måtte ved et par anledninger stoppe å vente på den dyktige programlederen. Underveis ble det gjort en del opptak. Dermed tapte jeg tid til de beste. Men det hadde mindre betydning denne gangen, sa hardhausen som ble klokket i mål på 3,46. Langs hele traseen kom Pedersen med råd og vink. Vestfoldingen oppmuntret også det lokale innslaget i de periodene hvor det buttet litt. Mot slutten gikk det tungt. Lian hadde brent mesteparten av kruttet da det var ei mil igjen å sykle.

– Jeg hadde hørt at det var flatt og mye utfor mot slutten. Det var tyngre enn som så. Følte allikevel jeg klarte å holde brukbart tempo. Neste år har jeg lyst til å reise tilbake. I så fall bør jeg være kapabel til å klare merket. Det var heller ikke så mye som manglet denne gangen. I 2007 bør jeg ha ordnet meg en skikkelig sykkel. Den siste tiden har det vært en god del krøll med denne. Ledelsen i Birkebeinerrittet har sagt de skal være behjelpelige med å skaffe meg en tohjuling til overkommelig pris. Få med at Tone Lien og de andre i rittledelsen har vært fantastiske. Jeg har mye å takke de for, avsluttet Lian.

Artikkeltags