Sykler svensk mesterskap

Artikkelen er over 13 år gammel

Tom Eriksen deltar på sju-åtte terrengritt i Sverige i løpet av sesongen, og nå skal han avslutte med svensk mesterskap.

DEL

Mosjø-syklisten begynner etter hvert å bli kjent med de svenske rittene han har deltatt i de siste sesongene.

– Det er løypene som frister meg. Det er mye terreng i forhold til vei, og det liker jeg. Hvis man for eksempel sammenlikner Birkebeinerrittet med svenske terrengritt finner man fort forskjellen. Det er langt mer terreng i de svenske rittene, sier Eriksen.

SM i maraton

Morgendagens terrengritt, Bockstensturen i Varberg, gjelder i år som svensk mesterskap i maraton. Løypelengden er 100 kilometer i et svært så vekslende terreng.

Etter starten ved Varbergs festning er det kun fem kilometer vei før det bærer ut i terrenget. Først litt flatt, men siden veldig mye opp og ned på de høydedragene som finnes. Helt fram til 75 kilometer er det kupert, kun med korte veibiter innimellom.

De siste 25 kilometrene er en blanding av vei og terreng, og helt på slutten har de plassert inn flere områder der man sykler på smale skogsveier som likevel gir god fart.

Varberg ligger ved havet sør for Gøteborg, og arrangøren skryter av flotte forhold og masse publikum.

Musikk i skogen

– Jeg kan underskrive på at det er stemning rundt omkring i løypene. For fjorten dager siden syklet jeg Finnmarksturen på 115 kilometer, og den er kanskje helt spesiell med hensyn til publikum. Der kan man få musikk til "arbeidet", midt ute i skogen. Det er utrolig hvordan de støtter oss som sykler, og jeg har opplevd mange typer underholdning underveis, sier han.

Bockstensturen har han ikke vært med på tidligere, men hørt mye positivt om.

– I fjor ble den avlyst på grunn av oppryddinga etter den store stormen som veltet trærne i halve Sør-Sverige. Jeg var innstilt på å prøve den da, men nå får jeg sjansen, sier Eriksen som har som mål en pallplass.

– I vanlige terrengritt er det ingen klasseinndeling, men i SM er det annerledes. Jeg starter i H40 og kan klare en plass blant de tre første hvis alt klaffer, sier han.

Artikkeltags