Sykkelsatsing igjen

Artikkelen er over 16 år gammel

Nå blir det trimarrangement på sykkel igjen. Som en del av trimkarusellen i Vefsn blir Marka Rundt arrangert under navnet Vefsntråkket.

DEL
– Det er mange som trener spinning, og den generelle interessen for sykkel øker, sier Tom Eriksen. Han har hjulpet arrangørene Halsøy ski med å profilere det som skal skje lørdag 24. mai.

– Det blir en sykkeldag av de store, sier Tom som selv skal delta i den aktive klassen i Vefsntråkket.

Marka Rundt
For tjue år siden var trimarrangementet Marka Rundt en begivenhet i Mosjøen. Flere hundre syklet de 16 kilometrene fra Halsøy og gjennom Marka tilbake til utgangspunktet.

I tillegg hadde sykkelgruppa i Halsøy IL et stort ritt 17. mai og også Vefsntråkket.
De siste årene har kun Familiens sykkeldag blitt gjennomført, men nå blir det satsing.
– Flere og flere kjøper seg sykkel, og jeg tror vi kan arrangere mange flere løp etterhvert. Spesielt har jeg et ønske om å få til et offroadritt i området rundt Mosjøen, sier Tom Eriksen.

Del av Halsøydagan
– Vi er svært glad for å få drahjelp til å starte opp igjen, sier leder i Halsøy ski, Knut Skar.
– Trimkarusellen med de tre arrangementene Hjartfjellrennet, Vefsntråkket og Reinfjellmarsjen er en kjempeanledning til å lage litt ekstra. For vår del får vi igjen lage sykkelritt, både for aktive og trimmere, og det er vi fornøyd. Når vi i tillegg skal gjennomføre Familiens sykkeldag blir det ekstra artig, sier Skar.

Sykkeldagen blir en del av Halsøydagan, der det er mange arrangement fra torsdag til søndag.

Én og tre runder
Vefsntråkket i den nye fasongen blir gjennomført med én runde for trimmere og tre runder for de aktive.

– Dette er en enkel løype som alle klarer å gjennomføre uten problemer. Når det gjelder aktiv klasse diskuterte vi mye før vi landet på tre runder. Grunnen til at vi kjører tre runder er at publikum skal få se rytterne flere ganger, og at lengden på rittet blir sammenlignbart med de andre arrangementene som inngår i Vefsnhardhausen, sier Tom Eriksen.

Første etappe i årets trimkarusell i Vefsn ble gjennomført med Hjartfjellrennet. 121 deltakere var med, og hvis de deltar i Vefsntråkket kan de vinne hovedpremien til høsten.

Vefsnhardhausen
Det var 22 som deltok i aktiv klasse i Hjartfjellrennet, og nå er det store spørsmålet om disse vil delta i Vefsntråkket og i Reinfjellmarsjen. Deltar de i alle tre, og fullfører, kan de som historiens første kalle seg Vefsnhardhauser.

– Jeg har snakket med mange som kommer til å gjennomføre alt slik at de kan kalle seg Vefsnhardhauser. Og dette kommer til å bli mer populært i årene som kommer, sier Tom Eriksen, som gikk Hjartfjellrennet i regnvær og som kommer til å sykle og å løpe for å kunne kalle seg Vefsnhardhaus.

Artikkeltags