Sykkelinvasjon på Helgeland

MANGE DELTAKERE: Det blir mange flere deltakere i årets Syv Søstreritt enn det har vært tidligere. Bildet er fra fjorårets ritt der rytterne i aktivklassene er på vei tilbake over Helgelandsbrua. I Mosjøen er det to ritt i helga, og påmeldingene til Øyatempoen fredag kveld og Vefsntråkket søndag er meget bra. Det blir en sykkelinvasjon på Helgeland i helga, med deltakere fra hele Helgeland og Trøndelag.    (Foto: Jarl G. Sandholm)

MANGE DELTAKERE: Det blir mange flere deltakere i årets Syv Søstreritt enn det har vært tidligere. Bildet er fra fjorårets ritt der rytterne i aktivklassene er på vei tilbake over Helgelandsbrua. I Mosjøen er det to ritt i helga, og påmeldingene til Øyatempoen fredag kveld og Vefsntråkket søndag er meget bra. Det blir en sykkelinvasjon på Helgeland i helga, med deltakere fra hele Helgeland og Trøndelag. (Foto: Jarl G. Sandholm)

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Helgeland 3-dagers ser ut til å bli en suksess.

DEL

Sykkelklubbene i Sandnessjøen og Mosjøen får mange deltakere på sine tre ritt til helga.

– Vi har samarbeidet godt med å markedsføre rittene, og det ser ut til å hjelpe på, sier Magnar Røneid leder i MOC.

Leder Knut Jørgen Larsen i SOCK syns det er artig at man klarer å få til ei ritthelg.

– Vi har lyst til å satse på Syv Søstrerittet, og min optimistiske påstand er at det blir over 120 på startstreken ved Bjarnetjønna skole lørdag. Det er fremdeles mulighet til å melde seg på i turrittet, og der har vi en utfordreraksjon gående mellom bedriftene i Sandnessjøen. Per i dag har vi 73 deltakere i de aktive klassene, og jeg tror det kommer 50 på turrittet, sier han.

Magnar Røneid forteller at påmeldingene til de to rittene i Mosjøen er positive.

– Vi har over 90 på Vefsntråkket og hele 55 på Øyatempoen, sier han.

Over brua

Syv Søstrerittet har de siste årene gått over Helgelandsbrua. I år blir det flere løyper.

– Start og mål er på Bjarnetjønna skole. Løypa går sørover langs fjellveien/Markvoll til Søvik. På Søvik er det matstasjon for de som har lyst på det. Herfra følger syklistene riksveien forbi Stokka flyplass til meieriet og opp til mål på Bjarnetjønna. Aktivklassene skal fortsette mot Helgelandsbrua til Leland for å vende og returnere tilbake til mål på Bjarnetjønna, forteller Larsen.

Han vil reklamere ekstra for den korte løypa for trimmerne.

– Hvem som helst klarer de flate 30-kilometrene. Det blir en flott lørdagstur, sier han.

Klubben har satt opp en vandrepokal til beste bedrift.

– Den bør det være stas å vinne, sier Larsen.

Felles tidtaking

Et av samarbeidsprosjektene er også felles tidtaking.

– Vi har den aller dyktigste på elektronisk tidtaking i Kåre Bergsnev. Han får med seg en god hjelper og tar seg av alle de tre rittene. Da er tidtaking og resultatservice i de beste hender, sier Magnar Røneid.

Fredagens temporitt går på Vestersidvegen i Mosjøen. Denne løypa har blitt brukt i mange år, og i fjor satte Jacob Palmer Meland, SOCK løyperekord med 12:50.53.

Vefsntråkket søndag starter på Hamarheim ved E6, og løypa går til Trofors med vending og retur. De kortere utgavene har vendepunkt på E6. I fjor var det Jacob Palmer Meland som vant rittet.

Sykkelservice

I Sandnessjøen kan alle som vil få en siste finpuss på sykkelen før start.

– Det kan være aktuelt for dem som ikke sykler så mye. I serviceteltet kan vi ta siste finpuss på sykkelen din før start, som girjustering, bremser og oppsmøring. Ellers tar vi med energidrikke og annet sykkelrelatert som er aktuelt i forhold til rittet forteller Terje Karlsen fra Sport1.

Knut Jørgen Larsen er meget fornøyd med årets premier i Syv Søstrerittet.

– Elitesponsoren vår har bidratt, og Sport1 har gitt to sykler til SOCK. Den ene er en racersykkel fra Hard Rocx som har en verdi på 11.000 kroner. Denne blir trukket ut på startnummer i turrittet. De har også gitt en junior offroadsykkel som blir trukket ut på barne- og aldersbestemtrittet, sier han og legger til at han vil se så mange som mulig på veiene lørdag.

– Syv Søstrerittet er for alle! Det er ingen krav til utstyr, så still med det utstyret du har. Langs veiene vil det stå vakter, og vi har også med oss Røde Kors. Dette blir en flott opplevelse, både for kropp å sjel, avslutter rittleder Knut Jørgen Larsen.

Artikkeltags