Sykkelfesten har startet

INNSATS: Stor innsats i klasse 5-6 år like etter start på torget i Mosjøen tirsdag kveld. Onsdag er det Sandnessjøen og torsdag Brønnøysund. Bilder: Per Vikan

INNSATS: Stor innsats i klasse 5-6 år like etter start på torget i Mosjøen tirsdag kveld. Onsdag er det Sandnessjøen og torsdag Brønnøysund. Bilder: Per Vikan

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Tirsdag startet sykkelfesten for ungene på Helgeland. Tour of Norway for Kids besøkte Mosjøen og reiser videre til Sandnessjøen og Brønnøysund.

DEL

- Vi fikk like mange deltakere i år som i fjor, og vi kunne tenkt oss noen flere, sier Stig Pedersen i Mosjøen og Omegn Cycleklubb.

De er medarrangør for femte gang, og på torget i Mosjøen var det full fart i går kveld.

Touren startet 5. mai og Mosjøen var 19. stoppested. I kveld er det gågata i Sandnessjøen som er arena, og torsdag kveld er det i sentrum av Brønnøysund det foregår.

Det er bare å gjøre klar syklene for ivrige unger, og det var godt over 300 deltakere både i Sandnessjøen og Brønnøysund i fjor.

Sander Svedal og Mahammod Bont var glad og fornøyd etter målgang i klasse 910 år.

- Vi la oss fremst fra start og klarte å holde unna i alle tre rundene, sier de etter løpet.

Det var voldsom innsats på de 180 som deltok i Mosjøen i går kveld.

Det ble selvsagt noen knall og fall, men ingen skader.

- Godt at ungene har utstyret i orden. Med hjelm og litt godt med klær går det bra selv om man havner i kollisjoner, sier Stig Pedersen.

Sykkelklubben hadde vakter rundt den 600 meter lange løypa, og arrangementet gikk knirkefritt.

Les om sykkelfesten i Helgeland Arbeiderblad

Artikkeltags