Sykkelfest i solskinn

SYKKELGLEDE: 260 unger deltok på Tour of Norway for kids i Mosjøen i det strålende sommerværet lørdag. (Foto: Kine Røreng)

SYKKELGLEDE: 260 unger deltok på Tour of Norway for kids i Mosjøen i det strålende sommerværet lørdag. (Foto: Kine Røreng)

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Lørdag sto 260 unger til start i det omreisende sykkelarrangementet Tour of Norway for kids. Mosjøen badet i solskinn og arrangementet gikk på skinner.

DEL

Mosjøen sto for den femte etappen i det omreisende sykkelarrangementet som Norges Cycleforbund først startet i 2005.

Mosjøens små sykkelentusiaster tenkte også sikkerhet og hjelmen var på lenge før start. 260 unger stilte til start på torget i klassene fra under 5 år til 14 år. Med litt hjelp fra støttehjul og mor eller far stilte svært mange på sitt aller første sykkelritt.

Skal man vurdere ut fra ungenes strålende ansikter under hjelmen kan det nok bli flere sykkelløp på mange av dem.

Tour of Norway for kids er et rekrutteringstiltak for sykkelsporten og i år skal de innom 40 byer i løpet av mai, juni og juli.

Arrangøren forteller at dette skal være uhøytidelig og moro, leken og gleden av å mestre sykkelen skal være hovedfokus i tillegg til sikkerhet. Alle deltagere må ha hjelm og barnas løyper totalt avstengt fra biltrafikk.

FYSAK i Mosjøen forsøkte å ta verdensrekorden i å samle mange sykler på én plass lørdag. Taiwan har verdensrekorden fra 2007 hvor de samlet 1901 sykler.

FYSAK markerte Verdens aktivitetsdag, som egentlig var 10. mai, på denne måten. Men vefsningene har nok noe å lære i så måte. 441 sykler ble registrert på torget lørdag, og de var altså langt unna rekord.

Artikkeltags