Suveren vinner

VINNER: Suveren vinner av det første Blåvegenrittet fra Umbukta til Mo ble Yngvar Hansen fra Mosjøen. Han utklasset de andre i de tekniske partiene. (Foto: Trond Kenneth Larsen)

VINNER: Suveren vinner av det første Blåvegenrittet fra Umbukta til Mo ble Yngvar Hansen fra Mosjøen. Han utklasset de andre i de tekniske partiene. (Foto: Trond Kenneth Larsen)

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Yngvar Hansen behøvde knapt å titte bak seg under Blåvegenrittet lørdag. Vefsningen hadde full kontroll gjennom 42 kilometer terrengsykling fra Umbukta og ned til sentrum av Mo.

DEL

Vinnertida ble på 1:43:50, men det var en stipulert tid på det første terrengrittet på Helgeland.

– Jeg fikk feil anvisning i et kryss, og kjørte en kortere løype inn til mål, forteller vinneren fra Mosjøen og Omegn Cycleklubb.

Det var de siste kilometrene inn mot mål på enkel grusvei, så ingen kunne uansett true vefsningen. Han fikk sekundering på at han lå om lag fem minutter foran resten av feltet da han ble vist feil vei.

– Flott av arrangørene at de gjorde det på denne måten, sier han.

Bra debut

Nitti syklister fikk prøvd seg på historiens første terrengsykkelritt mellom Umbukta og Moheia. Det omfattet 42 beinharde kilometer for storparten, og 40 kilometer mer behagelig asfaltert terreng og stier for øvrige syklister.

For Yngvar Hansen var løpet en grei gjennomkjøring mellom andre sykkelløp.

– Sammen med Terje Jørgensen lå vi ei tetklynge opp bakken fra Utsikten, og kjørte knallhardt hele vegen mot Rauvatnet. Da det bar ut fra asfalttraseen og ut i skogen, var det mange som falt ifra. Og da kjente jeg det så absolutt i leggene. Men heldigvis var det mye nedover og forholdsvis flatt ned til mål, slik at jeg ikke ble plaget med krampe eller noe slikt, sier han og legger til at rytterne fra MOC samarbeidet godt i starten av rittet.

Tekniske partier

Alt i alt var løypa var skikkelig teknisk, slik jeg liker det. Det vil si vanskelig og utfordrende, understreker Yngvar Hansen.

– Da må en bruke hele kroppen, og tenke framover. Jeg var nesten ikke av sykkelen i de tekniske partiene, og bratte nedkjøringer ble det også undervegs. Noe jeg liker godt, sier han.

Skiløperen Yngvar Hansen hadde tett konkurranse av de tidligere kombinertløperne Thor Einar Cralicek Henriksen og Lars-Andreas Østvik fra Rana. Disse endte også opp i mål innenfor halvminuttet etter Yngvars målpassering.

Flere ritt

– Det eneste ergelige var en skadd felg og litt ujevn skilting, sier Yngvar.

– Jeg satser på å stille på Helgelandstrippelsen neste helg. Helga etter er det NNM på hjemmebane. Yngvar Hansen er også klar for Verstingen fra Mosjøen og opp på Øyfjellvarden.

– Birkebeineren dropper jeg i år, dagens innsats får være ei grei erstatning.

– Blåvegenrittet er en gammel drøm som nå er realisert. Responsen nå var god, og vi ser gjerne for oss noe mer neste år. Gjerne en kortere trasé og en familieklasse, slik som man er vant til fra turrenn på ski. Slik at hele familien kan ha en fin lørdag i lag i den flotte naturen vi har i Rana, sier arrangør og deltaker Egil Fjellheim.

Randi Osmo Krane fra Mosjøen var nest raskeste jente i klassen K30. Arrangør var Rana Spesialsport i samarbeid med Rana Sykkelklubb.

Artikkeltags