Suveren i tempoen

RÅSTERK: Få tukter Hugo Strand (Rana SK) i tempo. Lørdag var suveren under NNM i Herringen. (Foto: Eivind Biering-Strand)

RÅSTERK: Få tukter Hugo Strand (Rana SK) i tempo. Lørdag var suveren under NNM i Herringen. (Foto: Eivind Biering-Strand)

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Hugo Strand (Rana SK) gjorde som han ville og utklasset konkurrentene på 20 km tempo under NNM i Herringen lørdag

DEL

Strand, som sykler i klassen M 40-44, er råsterk på tempodistansen og var som forventet helt suveren i sitt første løp i Herringen. Han kjørte de 20 km på tiden 26.43, noe som er svært sterkt.

Ranværingen ga full pinne fra start og med en snittfart på 44,91 km/t, endte han til slutt hele 32 sekunder for Ottar Haldorsen (Sandnessjøen og omegn Cycleklubb), som ble Nordnorsk mester i den yngre klassen M 30-39.

Fornøyd

– Tempoformen min er god, og det klaffet bra i dag, selv om jeg ikke hadde forventet å være så suveren. Deilig å bli Nordnorsk mester, smiler Hugo Strand.

Seiersformelen var rå kraft. Enkelt og greit.

– Jeg ga full spiker hele veien. I tempo går det unna og jeg syklet så fort jeg klarte fra start til mål.

Tempoløypa i Herringen går 10 km fra bygdahuset med vending 500 meter fra E6 og tilbake igjen.

– Det er en typisk jobbeløype med enkelte kuperte partier, hvor alle gira er i bruk. Jeg var sliten allerede på vendingen men ga alt på tilbaketuren. Det hjelper å se målbuen på den lange sletta, forteller han.

VM i Østerrike

Neste mål for Hugo Strand er VM i Østerrike, hvor han igjen håper å kunne hevde seg blant de beste på tempodistansen.

– Målet er medalje, men håper i hvert fall å være blant 7-8 beste, sier han.

I klassen, M 30-39, hvor det var flest deltakere og hardest konkurranse, hadde mange Trond Are Rasmussen fra Mosjøen som favoritt på blokka.

Men det var likevel Ottar Haldorsen (Sock) som dro i land seieren med tiden 27.14, 25 sekunder før Rasmussen.

– Mitt beste løp i år. Jeg fant en god rytme og holdt jevn høy fart. Er veldig tilfreds med egen innsats, jubler Haldorsen, som med denne seieren ble Nordnorsk mester for tredje året på rad.

– For to år siden slo jeg Hugo Strand også, så slik sett er det et lite tilbakesteg. Men det smaker selvsagt veldig godt uansett, smiler han.

Mats Klaussen Aakvik i klassen M 15-16 og Camilla Gullhav i klassen K Elite, begge fra Mosjøen, tok sitt første Nordnorske mesterskap lørdag.

– Tungt og krevende, men kjempegøy. Nå blir det full satsing på sykkel framover, sier Camilla.

– Dette er debutsesongen min som syklist, så det var å finne ut hvordan jeg ligger an. Jeg vil nok fortsatte å satse på sykkel neste år, sier Mats, som før dette er mest kjent for sine prestasjoner i skisporet.

Artikkeltags